Ukraina og Russland kom til enighet

04/03/2022 07:42

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I samtaler torsdag ble Ukraina og Russland enige om en avtale om å etablere en trygg vei for evakuering av sivile.

Torsdag var det igjen forhandlinger mellom Russland og Ukraina. I motsetning til forrige møte mellom de to landene, har det denne gangen kommet noe konkret ut av det.

Representanter fra Russland og Ukraina har i dagens forhandlinger blitt enige om at det skal etableres en rekke trygge evakueringsveier for sivile i Ukraina.

Det sier Mykhailo Podoljak, rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelensky, ifølge Ritzau.

Podoljak var en av de andre representantene som deltok i dagens forhandlinger på vegne av Ukraina. Forhandlingene fant sted i det vestlige Hviterussland.

Tidlig torsdag kveld kunne de kunngjøre at de nå har blitt enige om at det skal etableres en rekke såkalte humanitære korridorer i Ukraina.

Målet med dette er å sikre at sivile kan evakueres fra de pågående kampene i Ukraina slik at de kan være trygge i et område som ikke er plaget av den voldelige krigen som finner sted flere steder i Ukraina.

Videre sier Ritzau at det kan bli våpenhvile i torsdagens forhandlinger når de etableres.

Til tross for en avtale om å etablere trygge veier for sivile å bruke til evakuering, sier den ukrainske forhandleren at de ønskede resultatene ikke er oppnådd fra torsdagens samtaler.

Dette er imidlertid ikke en plassering som deles på den andre siden av tabellen. Ifølge Ritzau føler den russiske siden av forhandlingene at det motsatte er sant, og at dagens forhandlinger har ført til fremgang i krigen.