Ukraina: USA lyver

21/04/2022 08:03

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
USA og Ukraina er ikke helt enige.

Ukrainas flyvåpens offisielle Twitter-konto har nettopp kommet med et innlegg som hevder at USA ikke snakker sant.

USA har tidligere lovet å støtte det ukrainske militæret i kampen mot Russland med blant annet en rekke nye fly og reservedeler, og i går var det nyheter i «saken».

UsAs forsvarsdepartements talsmann John Kirby opplyste ifølge TV 2 tirsdag kveld lokal tid at Ukraina har fått hjelp fra USA, noe som blant annet innebærer mange nye fly - som lovet. 

Det ukrainske flyvåpenet har imidlertid nylig uttalt at det er en løgn.

På Luftforsvarets offisielle profil på sosiale medier Twitter kan du lese at de ikke har mottatt noen fly.

"Offisielt. Ukraina har ikke mottatt noen nye fly fra våre allierte!” står det i innlegget, men erkjenner at den amerikanske regjeringen har bistått med «reservedeler og komponenter for å gjenopprette og reparere» Ukrainas fly.

 

 

 

 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.