Ung kvinne mener hun er Madeleine McCann: Nå er det nytt

23/02/2023 07:28

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Politi/Instagram
Foto: Politi/Instagram
En ung kvinne har hevdet i en viral video at hun er den savnede Madeleine McCann. Nå er det nytt om saken.

En kvinne ved navn Julia Wendell, som hevder å være Madeleine McCann fordi hun har samme øyefeil som Maddie, har delt sin tro på dette på sosiale medier etter ikke å ha klart å få svar fra politiet i Polen eller Storbritannia.

På sosiale medier har hun bedt om en DNA-test for å bevise at hun er den lille britiske jenta som rømte fra en ferieleilighet i Praia da Luz, Portugal, i mai 2007.

Men Francisco Marco, som er privatdetektiv og direktør for Metodo 3, som er selskapet leid inn av Gerry og Kate McCann, er ikke overbevist av Julias påstand, skriver Daily Star.

"Uten å kjenne detaljene i dybden, stemmer det ikke for meg. Jeg tror ikke det er henne," sa Francisco Marco til den spanske avisen El Independiente.

Tidlig i etterforskningen uttalte Marco at han var overbevist om hvem som hadde tatt den da 3 år gamle jenta og at han var nær ved å redde henne fra en pedofilgjeng i Nord-Afrika.

På samme måte lovet han i april 2021 at Madeleine skulle være hjemme «til jul».

Tysk politi har flere ganger uttalt at de tror mannen som bortførte og drepte Madeleine sitter bak murene. De mener at det er domfelte Christian Brueckner som står bak, men de har ikke funnet tilstrekkelig bevis i denne saken.

Bobilen hans, en karakteristisk VW T3 Westfalia, ble angivelig oppdaget nær feriestedet Praia da Luz i Portugal, hvor den britiske jenta forsvant.

Brueckner er tidligere dømt for overgrep mot ungjenter, samt en rekke innbrudd. Det er kjent at han bodde i Portugal mellom 1995 og 2007 og at han er mistenkt for flere voldtekter og andre forbrytelser i denne perioden.

Julia har gjentatte ganger uttalt at hun 'kanskje' være Madeleine og har hevdet at en traumatisk hendelse har slettet praktisk talt alle hennes minner fra barndommen.

Hun er 21 år, men mener at hun har fått feil fødselsdato. Madeleine ble født i mai 2003, noe som betyr at hun vil være 19 år hvis hun fortsatt er i live.

"Jeg tror jeg kan være Madeleine. Jeg trenger en DNA-test," skrev Julia på sin profil på Instagram.

"Politietterforskere fra Storbritannia og Polen prøver å ignorere meg. Jeg vil fortelle min historie her. Hjelp meg."

Hun sier at hun ikke kan være sikker på hvem hun er hvis hun ikke kan ta en DNA-test: "Jeg husker ikke at jeg ble tatt bort. Jeg husker ikke stort sett hele barndommen min."

Gerry og Kate McCann har fortalt Daily Star, via en talsperson, at de er "villige til å se på alle spor".

"Familien tar ingen sjanser. De er villige til å se på alle spor. Det er viktig at de ser på alle faktorene. Jentene ser like ut. Det er det ingen tvil om," sto det.

"Hvis det hun sier er sant, er det en sjanse for at det kan være henne. Det henger sammen."