USA: Nord-Korea forsyner Russland med artillerigranater

03/11/2022 12:02

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nord-Korea ser ut til i hemmelighet å forsyne Russland med et «betydelig» antall artillerigranater for sin krig mot Ukraina, ifølge USA.

"Den demokratiske folkerepublikken Korea (DPRK) har forsøkt å skjule artilleriforsendelsene til Russland ved å dirigere dem gjennom nasjoner i Midtøsten og Nord-Afrika," sa talsmann John Kirby i Det Hvite Hus onsdag.

"Våre indikasjoner er at DPRK i smug leverer, og vi vil overvåke for å se om forsendelsene er mottatt," sa Kirby.

"Antallet granater vil neppe endre retning eller utfall av krigen, men det kan fortsatt drepe mange ukrainere," sier Kirby. Han la til at det kommer definitivt ikke til å endre vår beregning.

– Vi vil fortsette å gi ukrainerne, sier Kirby.

Kirby fortsatte med at Biden-administrasjonen vil konferere med FN for å holde Nord-Korea ansvarlig for forsendelsene.

Det skriver Metro.

Nord-Koreas forsendelser viser sin støtte til Russland og er et tegn på at usa-ledede sanksjoner har rammet Moskvas ammunisjonsforsyning, sa Kirby.

I september nektet Nord-Korea for å ha sendt våpen og ammunisjon til Russland, og hevdet at de ikke hadde noen planer om å gjøre det. Pyongyang ba USA om å «holde munn» og at de spredte rykter om å sette Nord-Korea i et dårlig lys.

Tidligere onsdag avfyrte Nord-Korea minst 23 raketter i sjøen. En av dem landet mindre enn 64 kilometer utenfor kysten av Sør-Korea, og president Yoon Suk-yeol fordømte «territoriale inngrep». Som svar avfyrte Sør-Korea sine missiler.

Et ballistisk missil har ikke landet i nærheten av Sør-Koreas farvann siden halvøya ble skilt ut i 1945, og det var det høyeste antallet missiler Nord-Korea har avfyrt på én dag.

På tirsdag sa Nord-Korea at de ville bruke atomvåpen som ville få USA og Sør-Korea til å «betale den mest forferdelige prisen i historien».

Hvis USA og Sør-Korea planlegger å angripe Nord-Korea, «vil de væpnede styrkenes spesielle midler utføre sitt strategiske oppdrag uten forsinkelse,» advarte senior nordkoreansk tjenestemann Pak Jong Chon.