Verdenskjent musiker er død

12/01/2023

Emma Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den verdenskjente musikeren har gått bort.

Verden er blitt en gitarvirtuos fattigere. Engelskmannen Jeff Beck har gått bort i en alder av 78 år.

Det sa Becks profil på det populære sosiale mediet Twitter onsdag.

Hoppen er at han hadde fått bakteriell meningitt, og døde fredelig i går.

Videre ber familien om fred i kjølvannet av tapet.

Ofte beskrevet som en av de største gitaristene gjennom tidene, var Jeff Beck pioner innen jazz-rock, eksperimenterte med fuzz- og forvrengningseffekter, og banet vei for tyngre undersjangre som psych rock og heavy metal i løpet av karrieren.

Jeff Beck har tidligere blitt beskrevet av musikkmagasinet Rolling Stone som en av de mest innflytelsesrike gitaristene på den tiden.

Det er heller ingen som har gått glipp av at Jeff Beck har gått bort.

Et stort antall musikere og mangeårige venner benytter anledningen til å hylle ham:

– Med Jeff Becks død har vi mistet en fantastisk mann og en av  de største gitaristene i verden. Vi vil alle savne ham så mye, skrev Mick Jagger på Twitter. 

Ozzy Osbourne hyllet også den avdøde gitaristen på Twitter:

- Jeg kan ikke uttrykke hvor trist jeg er over å høre om Jeff Becks bortgang. For et forferdelig tap for hans familie, venner og hans mange fans. Det var en stor ære å ha kjent Jeff og en utrolig ære å få ham til å spille på mitt siste album.

Blant annet er han kjent for å ha forplantet flere spilleteknikker og regnes som en av dem som skapte sjangeren bluesrock.

Og det er også bare et halvt år siden danskene kunne ønske Jeff Beck, som var en kort stund i Danmark, velkommen og holde konsert. Her spilte han både på Værket i Randers og i Amager Bio i slutten av juni.

Vi her på redaksjonen sender de varmeste tankene til alle de pårørende i denne vanskelige tiden.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.