Zelenskyj advarer: Russland gjør seg klar for dette

07/11/2022 07:17

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den ukrainske presidenten advarer nå om Russlands neste trekk.

Krigen i Ukraina har vart i litt over 8 måneder nå. Mange områder og bygninger har blitt bombet underveis, men skal man tro Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, forbereder Russland seg nå på nye angrep på Ukrainas energianlegg og annen infrastruktur.

– De svært voldelige russiske angrepene i Donetsk-regionen fortsetter. Fienden lider alvorlige tap der, sa  presidenten.

Zelenskyj la til at Russland ser ut til å «konsentrere sine styrker og ressurser for en mulig gjentakelse av masseangrepene på vår infrastruktur, først og fremst energi».

I den russisk okkuperte byen Kherson sørvest i Ukraina er innbyggerne for tiden uten vann og strøm på grunn av luftangrep.

Ifølge lokale myndigheter er mangelen på vann og elektrisitet direkte knyttet til et angrep organisert av ukrainsk side.

Dette er første gang Kherson opplever et så omfattende strømbrudd under krigen.

Søndag ble også den russisk kontrollerte Nova Kakhovka-demningen delvis ødelagt av et granatangrep.

Ifølge statlige russiske nyhetsbyråer ble angrepet utført av ukrainske styrker. Den store demningen blokkerer elven Dnipro i et område nær Kherson, der ukrainske styrker har vunnet flere kamper de siste ukene.

Ukraina har også tidligere varslet at de ønsker å gjenvinne tapt territorium igjen.

I Kherson-regionen vil politiske ledere evakuere sivile fra områder nær demningen, da enhver flom i området vil ha stor innvirkning på lokalbefolkningen.