Zelenskyj er ikke i tvil: Hvis dette skjer, vil tredje verdenskrig starte

20/02/2023 14:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ifølge Zelenskyj spiller Kina en avgjørende rolle i spørsmålet om krigen i Ukraina sprer seg til resten av verden.

Krigen i Ukraina har rast i nesten et helt år, og dessverre ser det ikke ut til at den vil stoppe med det første.

Russiske og ukrainske soldater kjemper fortsatt harde kamper i Øst-Ukraina, og hver dag mister soldater på begge sider av krigen livet.

Det er tragisk, og det har fått enorme konsekvenser for alle ukrainere og russere, samt en stor gruppe mennesker i nabolandene.

Nå advarer imidlertid Volodymyr Zelenskyj om at krigen snart kan spre seg til hele verden og bli en direkte verdenskrig.

Ifølge ham er tredje verdenskrig rett rundt hjørnet hvis Kina velger å støtte Russland i krigen.

Dette skriver TV2.

Zelenskyjs uttalelse kom i dag, mandag, under Joe Bidens besøk i Kyiv og kort tid etter at Kina vurderte å støtte Russland med våpen i krigen mot Ukraina, ifølge USA.

Hvis det enorme landet, som historisk har samarbeidet med både Vesten og Russland, velger side og sender våpen til Russland, vil det ifølge Zelenskyj tvinge Vesten til å gripe inn og dermed føre til tredje verdenskrig.

«Vi er veldig bekymret for at Kina vurderer å gi dødelig støtte til Russland i angrepet på Ukraina,» sa den amerikanske utenriksministeren om situasjonen.

Kina selv har ennå ikke bekreftet eller avkreftet ryktene om at de vil støtte Russland med våpen og/eller ammunisjon.

En av landets seniorpolitikere, Wang Yi, har ganske enkelt uttalt at Kina vil avsløre sine forslag til en fredelig løsning på krigen 24. februar.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.