Creme Brûlée martini er herlig til vinteren - himmelsk drink til gjestene

16/11/2024 21:00

Sofie

MAT
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
En skikkelig god drink kan løfte stemningen på alle fester og i alle situasjoner.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

For dere som vil imponere gjestene denne julen, er denne drinken supergod: Nemlig en creme brûlée martini.

Denne drinken er for alle som elsker å nyte de finere tingene i livet. Liker du både drinker og desserter får du her det beste fra to verdener kombinert i ett glass.

Creme Brûlée er en dessert som de fleste absolutt elsker. Den glatte smaken av vanilje og karamell smelter helt i munnen, for ikke å snakke om det sprø dekselet som skjuler kremen.

Se for deg denne smaken, alt i én cocktail – ja, du hørte riktig!

Du trenger (for 4 personer):

  • Isbiter

  • 10 cl Absolut Vodka med vaniljesmak

  • 12 cl Amaretto

  • 4 cl Cointreau

  • 8 cl fløte

  • 4 cl lys sirup

Slik lager du en Creme Brûlée martini:

Start med å klargjøre dekorasjonen som skal på toppen av glasset. I en klassisk Creme Brûlée brenner du sukkeret med en gassbrenner når det er på toppen av bruléene.

Men du må gjøre noe annet med denne iskalde drinken. Hell karamellsaus på et stekebrett i runde sirkler – de skal være omtrent like store som det bredeste området av glassene du tenker på å bruke til drinken.

Sett sirklene i fryseren i noen minutter, og ta dem ut når resten av drikken er klar.

Karamelltrekket må være kaldt og litt seigt, slik at det kan ligge stabilt oppå drikken. Vil du lage drinken uten karamellsaus går det også fint.

Nå til selve drinken.

1: Finn en mikser med en stor beholder. Tilsett først isbitene, og hell deretter Absolut Vanilla Flavored Vodka, Amaretto, Cointreau, sirup og fløte i beholderen.

2: Bland til isen er knust og blandet godt med de andre ingrediensene.

3: Hell blandingen sakte i 4 martini-glass.

4: Sett på "lokket" av karamellsaus.

Tips til dekorasjon:

Akkurat som du ofte gjør med vanlig Creme Brûlée, kan du pynte med bær på toppen av drinken. Du kan også strø litt kardemomme eller råsukker på.

Deilig og nydelig.

Server og nyt.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!