De fleste vil sjelden takke nei til et stykke sjokoladekake, men noen ganger kan opplevelsen være en tørr affære (selv om sjokoladekake neppe kan være en reell skuffelse).
Å sette tennene ned i et fuktig, svampete, mørkebrunt kakestykke er en unik nytelse, men å oppnå den perfekte teksturen på kjøkkenet kan være en skikkelig utfordring.
Det er imidlertid en overraskende ingrediens som gjør det meste av jobben for deg. En ingrediens som få har vurdert å inkludere i en slik kake: Kjernemelk.
Tro det eller ei, men kjernemelk kan virkelig forvandle teksturen til kaken, så hvorfor ikke prøve dette tipset med oppskriften nedenfor?
Ingredienser:
250 g mykt smør
Ca. 80 ml kjernemelk
100 g sukker
5 mellomstore egg
2 ts bakepulver
150 g hvete- eller speltmel
50 g malte mandler
100 g malte hasselnøtter
1 klype salt
50 g usøtet kakao
40 g sjokoladedråper
Handlingsforløp:
Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
Smør og mel en brødform.
Myk opp smøret, eventuelt ved å varme det i mikrobølgeovnen på lav effekt.
Pisk smør og sukker sammen, tilsett kjernemelken og rør inn eggene ett om gangen.
Bland mel, bakepulver, salt, kakao, mandler og hasselnøtter sammen og rør det gradvis inn i smør-sukkerblandingen.
Bruk en elektrisk mikser til å blande alle ingrediensene til en deig.
Brett sjokoladedråpene forsiktig inn i deigen.
Fyll deigen i den tilberedte brødformen og stek i ca. 50-60 minutter på midterste rille i ovnen. For mindre former halverer du steketiden.
Sjekk med en tannpirker om kaken er gjennomstekt. La den avkjøles i formen før du fjerner den forsiktig. Vent med å snu den ut, siden dens myke og luftige struktur lett kan gå i stykker.
Selv om det er fristende å spise hele kaken på en gang, kan resten oppbevares i en lufttett beholder for å bevare dens saftighet og svamp til senere nytelse.
Virkelig god matlyst!
Kilde: Tag24