Kokk avslører hemmeligheten bak den perfekte potetmosen

23/11/2024 21:36

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperten forklarte at mange gjør noen enkle feil og oppfordret folk til å aldri koke potetene når de lager mos.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Potetmos er et utmerket tilbehør til nesten ethvert måltid, enten du serverer det med pølser eller bruker det som fyll til en pai.

Men en klumpete mos eller en mos som ikke er helt perfekt kan enten lage eller bryte måltidet. Heldigvis har en erfaren kokk delt sine ni beste tips for å oppnå den perfekte potetmos hver gang – og mange av oss gjør en enkel feil.

Mary-Frances Heck, en erfaren kokk i Bon Appetits testkjøkken, har avslørt hemmelighetene sine for å lage den deiligste komfortmaten denne vinteren med noen overraskende råd.

Det første tipset høres kanskje rart ut, men det er å bruke mer enn én type potet. Denne metoden kan faktisk forbedre teksturen til sideretten din.

Kokken anbefaler en kombinasjon av voksaktige poteter og stivelsesholdige poteter for optimal konsistens.

Det andre tipset er å huske å vaske potetene. Selv om det virker åpenbart for noen, kan skitt og korn ha stor innvirkning på mosen din hvis du overser dette trinnet. Mary-Frances anbefaler også å unngå å bruke kokende vann.

Begynn i stedet med kaldt vann og tilsett potetene dine før du skrur opp varmen. Dette sikrer jevn matlaging. Det er viktig å tilsette rikelig med salt i vannet da potetene vil trekke til seg krydderet og bli mer smakfulle.

Etterpå bør du holde en stabil temperatur, da kraftig koking risikerer at potetene faller fra hverandre. Mary-Frances anbefaler å putre dem i stedet.

Når potetene er ferdigkokte, la de renne godt av før du begynner å mose dem. Mary Frances anbefaler å investere i en skikkelig potetstapper i stedet for å bruke en gaffel.

Hvis du vil legge til litt ekstra eleganse, prøv en potetriser for å oppnå en luftig konsistens uten klumper.

Varm opp melken før du heller den på potetene, råder Mary. Dette sikrer en jevn konsistens i mosen din.

På den annen side bør smøret du tilsetter være kaldt, rett fra kjøleskapet, for å sikre jevn innsmelting i mosen.

Kilde: DailyRecord.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!