Se videoen: Gordon Ramsay viser hvordan du kan hakke løk - uten å gråte

29/03/2024 17:00

Emma Sletta

Oppskrifter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Kan du heller ikke holde tårene tilbake når du hakker løk? Gordon Ramsay viser deg hvordan.

Går du også i en bue rundt løkskjæring på kjøkkenet for å unngå en tårevåt affære?

Det viser seg at et av de største navnene i matlagingsverdenen, Gordon Ramsay, har nøkkelen til å holde øynene tørre mens du forbereder denne bærebjelken i mange retter.

Ramsay, en kulinarisk virtuos kjent for sin skarpe tunge og Michelin-stjerne-vinnende restauranter, har delt en revolusjonerende metode som har fanget oppmerksomheten til internett.

Med over 27 millioner visninger har opplæringen hans på YouTube vist seg å være en 'game changer' for løkelskere overalt.

Feilen mange av oss gjør, som Ramsay påpeker, er å fjerne roten av løken for tidlig. Roten, forklarer han, er nøkkelen til å holde løkens juice innabords - de samme saftene som får øynene våre til å svette og tårene til å renne. Ved å la rotdelen være intakt mens du hakker, kan du nå si farvel til tårer.

Ramsays tilnærming starter med en instruksjon om å kutte løken riktig ved å kutte gjennom endene, en teknikk. Han understreker viktigheten av knivhåndtering, der en finger foran og to bak ikke bare styrer kniven med presisjon, men også beskytter fingrene.

Hans metode fortsetter å kutte løken i skiver, holde roten intakt, og deretter påføre et horisontalt og vertikalt kutt for å oppnå de perfekt terninger løkbitene.

Ramsays siste skritt, hvor han hakker rundt rotdelen, sørger for at ingen av løkene går til spille.

Denne rivefrie teknikken er ikke bare et triks, men en revolusjon for hjemmekokker og profesjonelle som daglig sliter med den gråtende effekten av løkskjæring. Med Ramsays råd er det nå mulig å tilberede løk til favorittrettene dine uten de ellers uunngåelige tårene.

Neste gang du står overfor en løkoppgave, husk Ramsays råd, og hold øynene tørre og maten deilig.

Du kan se mesteren i aksjon herunder: