Flertall på Stortinget for å ta pengestøtten fra Human Rights Service

11/10/2017 13:30

Anniken Hauge

Politikk
Informasjonsansvarlig i Human Rights Service, Hege Storhaug.
Informasjonsansvarlig i Human Rights Service, Hege Storhaug.
Den politiske opposisjonen på Stortinget går nå inn for å frata Human Rights Service 1,8 millioner kroner i statsstøtte.

Etter at Venstre og KrF har klargjort sine standpunkter, er det nå et klart flertall på Stortinget for å frata organisasjonen HRS millionstøtten.

Sammen med Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet venter regjeringens tidligere støttepartier at islamkritiske HRS lider samme skjebne som Islamsk Råd Norge (IRN).

Det skriver TV 2

Mandag valgte regjeringen å trekke støtten til Islamsk Råd Norge.

HRS hør møtt stor kritikk den siste tiden, etter de forrige uke oppfordret leserne om å sende inn bilder av "den kulturelle revolusjonen" i Norge.

Hensikten var da å vise hvordan Norge endres, og hvordan islam dominerer offentligheten mer og mer, skriver de, ifølge Aftenposten.

Stortingsrepresentant i Krf, Geir Jørgen Bekkevold, mener HRS gjør det stikk motsatte av det man ønsker å oppnå ved å gi 1,8 millioner kroner til organisasjonen: fremme integrering og inkludering.

- Den siste kampanjen viser at de bare bidrar til å stigmatisere. Det er et stort, stort tankekors at HRS får så mye penger når de gjør det stikk motsatte av hva de andre organisasjonene står for, sier han til TV 2.

Statsminister Erna Solberg signaliserer likevel at dette er en budsjettsak, og at det vil komme frem torsdag når ststabudsjettet legges frem om støtten vil opprettholdes.

- Det er demokratiets pris, sier statsministeren til Aftenposten.

Det er Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) som administrerer støtten til HRS.

Les også: Kraftig lønnskutt for foreldre som er hjemme med alvorlig syke barn