FrP går frem på ny måling – Partilederen mener velgerne ser at landet styres trygt og godt med FrP i regjering

24/11/2017 14:37

Anniken Hauge

Politikk
Nye målinger viser at FrP går frem 2,4 prosentpoeng. Venstre kan også glede seg over en fremgang på et helt prosentpoeng til 4,8 prosent.

En ny novembermåling utført Ipsos for Dagbladet viser at FrP er vinneren og går frem hele 2,4 prosentpoeng. Venstre kan også glede seg over et helt prosentpoeng fremgang, mens Sp er målingens taper.

Leder i Venstre, Trine Skei Grande, merker seg at partiet ikke ser ut til å tape på å vise vilje til å gå i regjering med Høyre og Frp. 

- Det ser ikke sånn ut så langt, nei. Jeg tror velgerne verdsetter et parti som setter seg ned og er villig til å finne politiske løsninger, sier hun om målingen. 

Finansminister og partileder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, gleder seg over en fremgang på 2,4 prosentpoeng til 15,9 prosent:

- Dette er gledelig og en stor vitamininnsprøyting! Jeg tror velgerne ser at landet styres trygt og godt med Frp i regjering. Norge er i medvind, og nok en gang har vi fått på plass et godt budsjett, sier Jensen. 

Senterpartien er den store taperen, og mister hele 2,6 prosentpoeng og faller derfor ned til 8,6 poeng. Ap og KrF går marginalt frem, henholdsvis 0,2 prosentpoeng for Ap og 0,1 prosentpoeng for KrF.

Høyre får 25 prosent, som er det samme som valgresultatet

MDG øker like mye som Venstre og er helt oppunder sperregrensen med en oppslutning på 3,9 prosent. Rødt faller 0,6 til 2,8 prosent, og SV faller et halvt prosentpoeng til 5,4.

Les også: Ulvejakten er stanset i Norge

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.