Flyselskap kansellerer flyvninger i sommerferien: Treffer 180.000 reisende

11/07/2023 20:30

Emma

Reiser
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Mange mennesker kan ende opp i trøbbel med turen.

Tusenvis av briter vil få ferien utsatt eller avbrutt i sommer ettersom easyJet har kansellert 1.700 flyvninger. Det enorme lavprisselskapet står overfor daglige kanselleringer på London Gatwick – den sentrale basen, melder Express.

easyJet har angivelig fortalt så mange som 180.000 passasjerer at flyvningene i juli, august og september er skrotet. De siste ukene har hundrevis av turer blitt satt på vent i siste liten.

Heldigvis hevder flyselskapet at 95 prosent av de berørte har blitt booket om til andre easyJet-flyvninger. Men det betyr at 9000 ikke har en erstatning ennå.

Expressen argumenterer for at å fjerne så mye kapasitet fra sommerplanen kan drive prisene opp og fjerne tilgjengeligheten for alle som ennå ikke har bestilt en tur bort. Men flyselskapet sier at «enestående» forsinkelser i flytrafikkontrollen har ført til situasjonen.

easyJet hevder at slike forsinkelser nå er tre ganger lengre enn før Covid-19-pandemien, men at flyselskapet er fullt bemannet med flyvertinner og piloter.

I forrige uke kansellerte flyselskapet 40 flyvninger inn og ut av Gatwick bare lørdag. Det betyr at 6000 reisende fikk planene sine forsinket.

Andre flyselskaper på Gatwick kansellerte totalt åtte flyvninger samme dag. Søndag gikk mange flere easyJet-fly på grunn, blant annet til populære spanske byer.

easyJet bærer rundt halvparten av Gatwicks kapasitet for flyreiser - og som verdens travleste enkelt rullebaneflyplass, er det rettferdig press. Dette kan øke den uforholdsmessige effekten på easyJet.

En talsperson for easyJet fortalte The Independent: "Vi opererer for tiden opptil 1.800 flyreiser og frakter rundt 250.000 kunder om dagen, og som alle flyselskaper vurderer vi våre flyreiser fortløpende."

– Kunder som har flyvninger som er berørt vil bli informert, der 95 prosent av kundene blir booket om til en alternativ flyvning og alle kunder har muligheten til å booke om eller få refusjon. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte ha medført.