Flyvertinnen avslører nå den hemmelige årsaken: Derfor sitter de på hendene når flyet tar av

27/02/2024 15:00

Emma Sletta

Reiser
Foto: Tiktok
Nå har den hemmelige saken sett dagens lys.

Når nordmenn drar på ferie med fly, er det sjelden de legger merke til flybesetningens små, men viktige sikkerhetsrutiner.

En av detaljene som ofte går ubemerket hen er at flyvertinner og flyvertinner sitter på hendene under start og landing. Dette er ikke bare en tilfeldig vane, men en del av en veloverveid sikkerhetsprosedyre.

Det er ifølge en flyvertinne som har avslørt "hemmeligheten" på TikTok-kontoen sin, @hennylim.

Her forklarer hun bakgrunnen for den uvanlige sittestillingen. I en video demonstrerer hun hvordan flybesetningen går rundt i kabinen før de setter seg i hoppsetene, spenner seg fast og legger hendene under lårene.

Hensikten med denne "ready-to-readiness" -posisjonen er å holde kroppen i en stiv stilling, slik at kroppen er mindre utsatt for skade hvis en uventet nødsituasjon skulle oppstå. Denne posisjonen begrenser kroppens bevegelser og reduserer dermed risikoen for skade ved en kollisjon.

I tillegg til å sitte i denne stillingen, gjennomgår flybesetningen også en "stille gjennomgang", som forbereder dem på en nødsituasjon ved hver start og landing. Dette inkluderer å være oppmerksom på nødutstyr, dørhåndtering, kommandoer og eventuelle visuelle signaler utenfor flyet.

Denne praksisen er et eksempel på de mange sikkerhetstiltakene som flybesetningen har tatt for å sikre sikkerheten til passasjerer og deres egne folk.

Neste gang du flyr, kan det være verdt å merke seg denne lille, men betydelige detalj, som understreker den konstante oppmerksomheten og profesjonaliteten som karakteriserer flybesetningens arbeid.

Du kan se videoen nedenfor.