Københavns lufthavn reagerer etter Norwegian-trussel: "Det er rett og slett ikke akseptabelt"

16/05/2023 09:50

Emma Sletta

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Forsinkelser og kanselleringer.

Det har vært menyen hos Københavns lufthavn i lang tid, og det er ingen utsikter til at det skal stoppe.

Fredag fikk det Norwegian til å true med at de hadde begynt å se på muligheten for avgang fra andre steder enn København lufthavn.

De klaget til den danske regjeringen, og dette har fått Københavns lufthavn på beina og reagert på trusselen fra Norwegian.

Det skriver TV 2.

Det er Københavns lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye, som er ute og svarer. Han mener konflikten kan få større og mer vidtrekkende konsekvenser.

Han mener derfor at politikerne bør gripe inn.

«Hvis vi ikke går videre, må de som eier selskapet gå inn og si: Nå må vi finne en løsning. Det er rett og slett ikke akseptabelt, verken økonomisk eller for passasjerene som rammes av dette, at vi ikke får det løst,» sier Thomas Woldbye.

Bare i april ble over en million mennesker rammet av forsinkelser, mens 60.000 passasjerer opplevde at flyene deres ble kansellert.

Hele oppstyret skyldes mangel på flygeledere, noe som har ført til en konflikt mellom Naviair, som kontrollerer trafikken i dansk luftrom, og flygeledere. Naviair ønsker blant annet at ansatte tar ekstravakter.

Samtidig mener flygelederne at ekstravaktene er blitt for mang. De har opplyst at de har tatt over 1500 ekstravakter det siste året.

Mangelen på flygeledere skyldes blant annet oppsigelser under koronakrisen. Her var det ikke det samme behovet for flygeledere som nå.

Thomas Woldbye etterlyser derfor umiddelbar handling – helst i morgen eller neste uke.