Planer avslørt: Vil åpne verdens første hotell i verdensrommet

30/03/2022 08:21

Emma Sletta

Reiser
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Det første hotellet i rommet forventes å åpne dørene snart. Allerede i 2027 kan de første gjestene bo på hotellet.

Verdens første hotell i verdensrommet forventes å være klart til å åpne dørene allerede i 2027, skriver Daily Star.

Til tross for at det ser ut til å være langt i fremtiden, ble planene for romhotellet allerede lansert for tre år siden. Og ifølge Gateway Foundation vil hotellet sveve over jordens atmosfære.

Da de opprinnelige planene ble presentert i 2019, ble prosjektet kjent som Von Braun stasjon.

På den tiden ble det presentert at hotellet ville bestå av 24 modeller forbundet med heissjakter, med hjelp av hvilket det kunne danne et roterende hjul som simulerer tyngdekraften.

Foto: Instagram

Siden den gang har det skjedd mye, og det futuristiske hotellet har blant annet fått navnet Voyager Station. Videre er det Orbital Assembly Corporation som har fått i oppgave å bygge det.

Selskapet, basert i Fontana, California i USA, spesialiserer seg på å bygge såkalte 'tyngdekraftaktiverte strukturer'. De har også forklart at de planlegger å avduke hotellet i årene som kommer.

– Stasjonen roterer og skyver innholdet på stasjonen ut til omkretsen av stasjonen, noe som minner om hvordan du kan spinne en bøtte med vann, sier arkitekt Tim Alatorre i Gateway Foundation til CN.

– Vannet skyves ut i bøtta og holder seg på plass, fortsetter han.

Foto: Instagram

Tim sier også at selskapet håper å ta et stykke jord til verdensrommet.

«Vi kommer til å ha en rekke aktiviteter og spill som vil fremheve det faktum at du er i stand til å gjøre ting du ikke kan gjøre på jorden», sier han også.

"På grunn av vektløsheten og den reduserte tyngdekraften, vil du kunne hoppe høyere, kunne løfte ting, kunne løpe på måter som du ikke kan på jorden."

Foto: Instagram

Selskapets tidligere pilot, John Blincow, sier til CNN at nåtiden er en viktig tid for romfart.

"Vi prøver å få publikum til å innse at denne gullalderen for romfart er rett rundt hjørnet. Det kommer. Det går fort,” sier han.

Det er ennå ikke klart hva det vil koste å besøke hotellet på rommet, men en ting er ikke sikkert: det vil ikke være billig.

Ifølge Gateway Foundation har de et mål om at hotellet skal virke som ‘en tur til Disneyland’. Sannsynligvis vil det imidlertid kreve et helt annet budsjett enn å betale for en tur til Disneyland.

 

 

Læs også:

Gjør 200 push-ups daglig i en måned: Dette vil skje med kroppen din Push-ups trener ikke bare armer, skuldre og bryst.
Har tatt en vill avgjørelse: H&M-konsernet fjerner XXL-størrelse for denne kjeden Lav etterspørsel har fått kjeden til å ta denne beslutningen.