Triste nyheter for reisende: Sjokkerende tiltak rammer norsk ferieparadis

16/09/2023 07:30

Emma Sletta

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sjokkerende nyheter fra det norsk ferieparadiset har sett dagens lys.

Selv om høysesongen for reising etter hvert er over, er det ingen god grunn til å klappe litt ekstra i hendene.

For dette nye initiativet fra det norsk ferieparadiset er kommet for å bli.

I møte med økende bekymring for skaden masseturismen og klimakrisen kan forårsake, har den pittoreske byen Venezia tatt et skritt for å beskytte sin unike kulturarv og naturlige skjønnhet.

Fra våren av innfører byen en moderat inngangsbillett på 5 euro, tilsvarende cirka 57 kroner for dagsbesøkende, en bevegelse som har blitt møtt med forståelse og støtte fra mange.

Det skriver Ekstra Bladet.

Avgjørelsen kommer i kjølvannet av Unescos nylige advarsel om potensiell "irreversibel skade" på byen, og derfor har lokale myndigheter følt et presserende behov for å regulere antall besøkende.

Ordfører Luigi Brugnaro understreker imidlertid at byen ikke stenger portene:

"Venezia vil alltid forbli åpent for alle," sa han i et nylig innlegg på sosiale medier.

Den nye skatten er en del av en pilotordning som endelig godkjennes 12. september, og vil gjelde i 30 dager, fordelt på dagene da byen opplever flest besøkende.

Venezia, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1987, har rundt 250 000 innbyggere. Bare i 2023 overnattet 3,2 millioner mennesker i byen, noe som understreker byens varige popularitet som et globalt turistmål.

Og med denne nye tilnærmingen håper Venezia å finne en balanse mellom å bevare sin historiske og kulturelle rikdom samtidig som besøkende ønsker velkommen med åpne armer.