22-årig kvinne født uten vagina - nå besvarer hun spørsmålet alle lurer på

06/11/2017 09:45

Anniken Hauge

Sex og samliv
Hvordan har man sex uten en vagina? Det vet Kaylee Moats bedre enn noen andre. Hun var 18 år da hun fikk beskjeden av legen.

Det gikk hele 18 år før den amerikanske jenta Kaylee Moats fant ut hvorfor hun aldri hadde hatt mensen. 

Alle venninne hennes begynte å få sin første menstruasjon, men ikke Kaylee.  Hun forstod heller ikke hvorfor andre jenter måtte bruke tamponger. For hvor ble de av?

- Det var vanskelig å omgås jenter på videregående, fordi de hele tiden snakket om mensen, og senere om graviditet og barn, forteller Kaylee til Unilad.

Hun endte med å gå til legen, og der fikk hun beskjeden som endret hele livet hennes. Frem til hun var 18 år, hadde hun ikke visst hva som var galt med henne. Men det fikk hun beskjed om nå:

- Du har ingen skjede, lød den utrolige meldingen.

Kaylee Moats er med andre ord født med Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser syndrom, og har verken livmor, livmorhals, vagina eller skjedeåpning.

Spørsmålet på alles lepper er derfor: Hvordan har hun sex? Og svaret er enkelt: Det har hun ikke.

Den nå 22-årige kvinne har kjæreste, Robbie, men på grunn av Kaylees manglende skjedeåpning, har paret altså ikke hatt sex:

- Det gikk en måned før jeg turte å fortelle Robbie om situasjonen min. Han var forvirret i starten, men sa samtidig også at det ikke ville endre på følelsene hans for meg. Han fokuserer ikke så mye på det seksuelle i forholdet vårt.

Kaylee Moats har dog ikke gitt opp å kunne ha sex. Hun samler inn penger til en operasjon som vil endre livet hennes. Ved å få denne operasjonen kan Kaylee få en skjedeåpning, som vil muliggjøre et mer intimt sexliv med kjæresten.

Operasjonen er enormt dyr. Den koster nemlig hele 100.000 norske kroner, og nettop derfor ber Kaylee nå folk om å donere penger til operasjonen via GoFoundMe.

- Jeg gleder meg til å ha sex, men jeg er også veldig nervøs. Det gør sikkert veldig vondt første gang, forteller hun.

Paret har heller ikke gitt opp drømmen om å få barn, men da er de nødt til å bruke en surrogatmor eller adopetere, ettersom Kaylee ikke kan bli gravid.