Nytt studie: Sex og søvn gjør deg lykkeligere enn penger

06/11/2017 13:45

Anniken Hauge

Sex og samliv
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Noen mener at lykke kan kjøpes for penger. For hvem vil ikke gjerne være han som kjører nedover gata i en dyr sportsbil, eller hun som har den dyreste Chanel-vesken hengende over skulderen?

Et nytt studie fra Oxford Economics and the National Centre for Social Research i England, viser faktisk det helt motsatte – at penget ikke engang når topp fem på en liste over indikatorer som gjør oss lykkelige.

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på hvorfor god sex og søvn gjør oss lykkeligere enn å ha mange materielle goder.

Derfor gjør sex og søvn deg lykkelig

Hvis du får en god natts søvn og har et sunt sexliv, er du vinneren ifølge forskere fra Oxford Economics and the National Centre for Social Research

Undersøkelsen er utført på 8.250 personer med varierende bakgrunn, hvor respondentene har fylt ut svar på 60 spørsmål om hva det betyr for dem å ha et godt liv. 

Altså spørsmål som dykker ned i hvordan de sover om natten, økonomien og jobbsikkerheten, men også forholdet til venner, familie og samfunnet.

Og resultatet? Ja, det er langt fra hva man kunne forvente

Listen som forskerne har generert på bakgrunn av undersøkelsen, viser at søvnkvalitet, sexliv, jobbsikkerhet, nære og kjøres helse og skravle med naboer, er i topp fem over ting som bidrar til at du er tilfreds med livet. 

De som scorte høyest på ”lykke-skalaen”, var altså ikke de med høyest inntekt.

Studiet viser faktisk at inntekt i svært liten grad er koblet sammen med hvor lykkelig du er.

Det betyr selvfølgelig ikke at du skal gå og si opp jobben din for å sove og ha sex dagen lang (selv om det høres tiltalende ut).

Men det er mange fordeler ved masse sex og god søvn.

Hvis du ikke sover nok, påvirker det deg nemlig på mange måter. 

Det blir vanskeligere å konsentrere seg, du blir mindre kreativ og evnen til å løse problemer blir også dårligere. Du vil også oppleve humørsvingninger, og har lettere for å bli irritabel og anspent. Sist men ikke minst, påvirker søvnmangel også sexlysten, fordi du har mindre energi og ikke orker å ha sex.

Så sørg for å sove godt, for da kan du høste alle de gode fordelene ved sex. For å bare nevne noen, så blir du mer motstandsdyktig overfor virus og forkjølelse, fordi kroppen utløser antigener som immunglobulin, som beskytter mot infeksjoner. 

Du blir også mindre stresset når du har sex, fordi kroppen produserer positive stoff som dopamin, oxytocin og endorfiner, som får deg til å føle glede og velbehag – og som siste bonus blir du selvfølgelig også mer fit og kan kanskje hoppe over en tur til treningssenteret.

Mathilde Mackowski, medstifter av Sinful.dk forklarer:

”Noen ganger krever det litt ekstra å ha sex. Hvis du og kjæresten din har lyst til å spice opp ting, bør dere prøve den app- og fjernbetjente We-Vibe 4 Plus Par-vibratoren. Den vil helt klart være et insentiv til å ha mer sex, da den både stimulerer hennes klitoris og G-punkt, samtidig som den stimulerer skaftet hans.” 

Mathilde Mackowski kommer også med enda et godt råd, som spesielt er gjeldende for desember: 

”Hos Sinful.no har vi laget en ekstra frekk og morsom julekalender, som de fleste kjærestepar vil kunne få positivt utbytte av. Vår Sinful Julekalender er spekket med 24 små gaver, som kan piffe opp hverdagssexlivet  – vi har i tilleg sørget for at det følger med en liten brosjyre, slik at det er god inspirasjon til hvordan dere kan bruke alle gavene”, er altså rådet fra Mathilde Mackowski.