30-årig kvinne hadde mystiske kuler under armen - legene hadde aldri sett noe lignende før

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En 30-årig kvinne var sikker på at det gjemte seg flere kreftknuter under huden. Men da legene undersøkte henne, var det et helt annet syn som kom frem.

Det er aldri et godt tegn å finne en klump under huden.

Uansett om det er i pungen, i brystet eller hvilket som helst annet sted på kroppen. 

Det behøver selvfølgelig ikke å være tegn på en farlig sykdom, men manges første eller siste tanke vil være at det var snakk om kreft. 

Det trodde en anonym 30-årig kvinne fra Australia også, som hadde gått til legen nettopp for å få undersøkt de illevarslende kulene under huden, skriver Daily Mail. 

Da knutene lå ved brytskassen, forstod legene godt hvorfor kvinnen var bekymret. Videre kunne de også konstatere at kvinnen hadde flere kreftknuter i lymfesystemet. 

Lymfesystemet supplerer blodsirkulasjonen, sørger for at overflødig væske ikke hoper seg opp, fanger opp større partikler som ikke kommer seg tilbake til blodet og spiller en sentral rolle i infeksjonsforsvaret.

Hvis legene har en mistanke om lymfekreft, så vil legene alltid ta en biopsi av hudvevet, for å forsikre seg om at det rent faktisk er snakk om kreft.

Da legene så røntgenbildene av kvinnen, var de overbevist om at det var snakk om lymfekreft, da kvinnens lymfeknuter var svært hovne.

Men da legene skulle unersøke vevsprøven fra lymfeknuten, var det slett ikke tegn på kreft. For i mikroskopet kunne legene i stedet se at kvinnens lymfesystem hadde reagert på en 15 år gammel tatovering, hvor blekket fra tatoveringen hadde fått kroppen til å reagere.

Da legene innså hva som hadde forårsaket den forstørrede lymfeknuten, ble de helt målløse.

Det var denne lymfeknuten som fikk legene til å måpe. Foto: Annals of Internal Medicine

Kreftspesialisten Christian Bryant, som var en av legen som tok imot kvinnen på Royal Prince Alfred Hospital i Sydney, sier at legene aldri hadde sett noe lignende.

- 99 av 100 ganger er det snakk om lymfekreft. Det er jo mange med tatoveringer som absolutt ikke har noen problemer, så det er ikke så lett å si hvor vanlig detter er, sier Christian Bryant til Daily Mail.

Legene fikk fjernet lymfeknuten i nærheten av kvinnens armhule, hvor de fant en stor klump med sort blekk. Men legene vet fortsatt ikke hva som forårsaket den reaksjonen kvinnen fikk.

Kvinnen er siden blitt sjekket ved en oppfølgende undersøkelse, og har det - tross forskrekkelsen - bra. Historien om den spesielle reaksjonen og klumpen med tatoveringsblekk ble mandag publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Annals of Internal Medicine.

Forelsket mann sendte 175.000 kroner til sin drømmekvinne: Så lurte hun ham trill rundt