Å vedlikeholde AirPods

Et par AirPods utsettes i det daglige for mye skitt og slitasje. De fraktes i lommer, sekker og bagger, blir håndtert av hender som ikke alltid er nyvaskede, og kanskje er de innom flere ulike ører i løpet av en dag. 


Her får du en enkel og trygg fremgangsmåte for å vedlikeholde dine AirPods og øke deres levetid. Men før man får vite hva man skal gjøre, er det like viktig å vite hva man ikke skal gjøre: Ikke skyll dine AirPods i vann!


Det er to komponenter man må ta hensyn til når dine AirPods skal rengjøres og vedlikeholdes. Det er selve AirPodene, altså de små øreproppene, og ladeetuiet som de kommer i. For å rengjøre øreproppene må du bruke en tørr og lofri klut, men dersom de er utsatt noe som kan gi flekker eller andre skader (shampo, såpe, hårprodukter el.) må du først rengjøre med en klut som er lett fuktet med vann. Deretter kan de tørkes av med en tørr, lofri klut. Videre er det viktig å la øreproppene tørke helt før de legges i etui, og at du ikke bruker dem før de er helt tørre.


Under rengjøringen må du sørge for at det ikke kommer væske inn i åpningene, og rengjør deretter mikrofon og høytalernettingene med en bomullspinne. Selv om dine AirPods er både svette- og vannbestandige, er de ikke svette- og vanntette. Det er veldig viktig at det ikke brukes skarpe gjenstander eller skuremidler for å rengjøre øreproppene.


Videre ønsker du å rengjøre etuiet til dine AirPods. Etuiet kan rengjøres med en tørr, myk og lofri klut. Dersom det er nødvendig kan du fukte kluten med isopropanol, et fettløsende middel. La deretter etuiet tørke, og sørg for at det ikke er kommet væske i ladeinngangen. Fjern deretter smuss fra Lightning-ladekontakten med en tørr og myk børste. Ikke putt noe inn i ladekontakten, dette for å unngå skade på metallkontaktene som kobler seg til din iphone lader. Bruk heller ikke skuremiddel for å rengjøre etuiet. La etuiet ligge med lokket åpent en stund for at all gjenværende fukt eller væske luftes ut ordentlig før AirPodsene legges på plass og etuiet lukkes.


Regelmessig vedlikehold og rengjøring av et produkt som AirPods er viktig av flere grunner. Først og fremst er det viktig å ivareta personlig hygiene, når man jevnlig bruker et produkt som settes inn i ørene. Videre er som nevnt AirPods innom mange ulike kilder til skitt og støv, som kan fremprovosere f.eks. allergiske reaksjoner


Til daglig, enkel rengjøring av dine AirPods og ladeetuiet, så er det visse desinfiserende midler du kan bruke. Du kan bruke våtservietter uten blekemiddel som desinfiserende effekt, med enten 70% isopropanol eller 75% etanol. Merk at du ikke benytte dette på høytalernettet til AirPods, og unngå at det kommer fukt i åpningene. Dypp heller aldri AirPods i rengjøringsmiddel.