Derfor er historiekunnskap samfunnsnyttig i 2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Historie er at fag alle har hatt på skolen, men det er ofte et fag som mange kanskje ikke ser helt poenget med. Og det er kanskje ikke så rart når vi får historie servert på den måten vi gjør på skolen. Her er det nemlig stort sett fokus på at det er viktig å vite hva som har skjedd i historien vår – og ikke minst hva som har skjedd, men dette blir sjeldent satt i kontekst når det kommer til den verdenen og det samfunnet vi lever i nå, noe som gjør at det er mange som synes at det ikke er så motiverende å lære seg historien. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på alt dette, og ikke minst gi deg noen virkelig gode argumenter når det kommer til det å bli mer interessert i historien vår.  Når vi har historie på skolen er det mye fokus på kriger, kriser og andre forferdelige ting. Og det er kanskje ikke så dumt, for det er oftere enklere å huske hvis det er noe litt dramatisk og derfor enklere å skulle hekte ny informasjon på den informasjonen. Men historien er mye mer enn de store, viktige tingene som versaillestraktaten – det er også alt det vi kan lære om de forskjellige bevegelsene vi har sett i samfunnet gjennom tidene. Men hvorfor er dette så avgjørende for måten vi lever på nå?  Historien vår former fremtiden vår  Det å forstå hvordan samfunnet har utviklet seg gjennom tidene og ikke minst hvordan de forskjellige bevegelsene og utviklingene vi har sett har påvirket hvilken retning samfunnet har beveget seg i, er helt essensielt for fremtiden vår. Historien forteller oss nemlig mye mer om fremtiden enn det vi tror.      Historien vår er en av de beste verktøyene vi har når det kommer til å forutse hvor samfunnet kommer til å utvikle seg. For selv om vi utvikler oss både som samfunn og mennesker, er det likevel mye ved oss som forblir det samme. Vår natur endrer seg nemlig sakte, og måten vi som mennesker oppfører oss, både som individer og grupper, er noe som på mange måter forblir uforandret gjennom tidene.     Måten vi mennesker har håndtert store historiske begivenheter og kriser er derfor ikke bare en stor del av det grunnlaget vi baserer virkeligheten vår på i dag, men også en del av det som former fremtiden vår.    

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Historie er at fag alle har hatt på skolen, men det er ofte et fag som mange kanskje ikke ser helt poenget med. Og det er kanskje ikke så rart når vi får historie servert på den måten vi gjør på skolen. Her er det nemlig stort sett fokus på at det er viktig å vite hva som har skjedd i historien vår – og ikke minst hva som har skjedd, men dette blir sjeldent satt i kontekst når det kommer til den verdenen og det samfunnet vi lever i nå, noe som gjør at det er mange som synes at det ikke er så motiverende å lære seg historien. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på alt dette, og ikke minst gi deg noen virkelig gode argumenter når det kommer til det å bli mer interessert i historien vår. 

Når vi har historie på skolen er det mye fokus på kriger, kriser og andre forferdelige ting. Og det er kanskje ikke så dumt, for det er oftere enklere å huske hvis det er noe litt dramatisk og derfor enklere å skulle hekte ny informasjon på den informasjonen. Men historien er mye mer enn de store, viktige tingene som versaillestraktaten – det er også alt det vi kan lære om de forskjellige bevegelsene vi har sett i samfunnet gjennom tidene. Men hvorfor er dette så avgjørende for måten vi lever på nå? 

Historien vår former fremtiden vår 

Det å forstå hvordan samfunnet har utviklet seg gjennom tidene og ikke minst hvordan de forskjellige bevegelsene og utviklingene vi har sett har påvirket hvilken retning samfunnet har beveget seg i, er helt essensielt for fremtiden vår. Historien forteller oss nemlig mye mer om fremtiden enn det vi tror.   

 

Historien vår er en av de beste verktøyene vi har når det kommer til å forutse hvor samfunnet kommer til å utvikle seg. For selv om vi utvikler oss både som samfunn og mennesker, er det likevel mye ved oss som forblir det samme. Vår natur endrer seg nemlig sakte, og måten vi som mennesker oppfører oss, både som individer og grupper, er noe som på mange måter forblir uforandret gjennom tidene.  

 

Måten vi mennesker har håndtert store historiske begivenheter og kriser er derfor ikke bare en stor del av det grunnlaget vi baserer virkeligheten vår på i dag, men også en del av det som former fremtiden vår.