Dette bør du ha i uteboden

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I dag er det både enkelt og billig å bygge en utebod uten at det trenger å koste en formue, men hva er det best å prioritere plassen i boden til for å optimere plassen? Dette skal vi komme nærmere inn på i denne artikkelen, slik at du ikke bare ender med å fylle boden med alt mulig rot, slik som de aller fleste av oss. Her skal du få noen tips til hvordan du kan optimere uteboden din.

Høsten er her, sommeren er over og det betyr at mange begynner å rydde i hagen for vinteren. Hvis du ønsker deg en arkitekttegnet utebod av billige materialer som du kan bygge selv, så les mer her

For selv om det kanskje virker opplagt å få en bod om våren, er det faktisk gode grunner til å skaffe seg en nå i stedet for – sånn at du bedre kan ta vare på redskaper gjennom vinteren – og er klar til neste sommer med våre enkle tips.  Hvis du ikke har en utebod, men kunne tenke deg å ha en, er det flere gode måter du kan gå frem på. Det er enklere enn du tror, og selv om det tar omtrent fire dager å bygge en bod som denne, er det likevel ikke vanskelig, selv om du ikke har så mye erfaring med å bygge. 

Slik organiserer du boden din 

Med noen enkle tips og triks kan du holde uteboden din ryddig og organisert, slik at du alltid finner det du trenger og ikke minst kan passe best mulig på tingene dine. Men hvis boden din er et eneste stort rot akkurat nå, eller du skal innrede boden for første gang før vinteren, har vi noen tips: 

 

  • Del inn boden i områder. Ofte har man både verktøy, hageredskaper og andre småting i boden. Det å ha egne områder gjør det enkelt å rydde og ikke minst finne ting. 

  • Ha ting lett tilgjengelig. Det å ha tingene du trenger oftest lett tilgjengelig er noe som virkelig kan skape bra flow i boden din. Det at du bare kan gå inn og hente det du trenger er veldig deilig. Heng verktøy og hageredskaper på veggen, så er det både enkelt å hente, henge tilbake og ikke minst se hva som mangler. 

  • Ha rutine på rydding og rengjøring. Mange glemmer at boden også skal ryddes og rengjøres. Det blir fort både rotete og skittent hvis man ikke har gode rutiner, og hvis du vil ha en inspirerende bod er dette et bra sted å starte.