Dette bruker nordmenn flest forbrukslån på

12/12/2022 13:20

Valdemar Lind

Sponset innhold
Det å ta opp et forbrukslån er noe mange nordmenn gjør. Dette er et lån man kan bruke til forbruk, men hva er det egentlig nordmenn bruker det til?

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån du tar opp for å kjøpe varer eller tjenester, altså penger du bruker til forbruk. Dette kan være alt fra møbler, kjøkkenmaskiner og elektronikk til ferier og andre utgifter. Forbrukslån har ofte en høyere rente enn andre typer lån, siden lånet ikke er sikret. Det betyr at du ikke trenger å stille noe til sikkerhet hos banken, slik man ofte må med andre typer lån. Det er derfor du kan bruke pengene til det du vil, i motsetning til for eksempel et boliglån, men også derfor det er dyrere å bemanne slike lån. Du kan søke om forbrukslån på nett, blant annet hos Axo Finans, og sjekke hvor mye lånet kommer til å koste.

Reiser og opplevelser 

Noe av det vi nordmenn bruker forbrukslånet på, er reiser og opplevelser. De fleste av oss drømmer om å komme ut i verden og oppleve nye ting, og dette kan bli lettere å gjør edersom man har et forbrukslån som hjelper deg med å finansiere reisen. Det det kan for eksempel være smart dersom du ønsker å bestille reisen tidlig for å få den så billig som mulig, men ikke har fått feriepengene dine enda. Før du søker om et forbrukslån til reise, så er det viktig at du sjekker nøye hvor mye penger du har tenkt til å bruke, og hvordan den økonomiske fremtiden din ser ut når du kommer hjem. Du skal jo ha råd til å bemanne lånet i etterkant. 

Oppussing av bolig

En annen ting mange nordmenn bruker forbrukslån på, er oppussing. Det er mange som ønsker å pusse opp boligen sin, entene forid det øker prisen av den, eller fordi den trenger å vedlikeholdes. Skal du selge boligen din er det enkelte ting som med fordel kan pusses opp eller gjøres nytt, slik at du kan få solgt den for en bedre pris. Før du går i gang med dette er det lurt å få en takst på boligen, og forhøre deg med eksperter som vet hva du bør fikse på for høyest mulig prisøkning. 


I tillegg til disse kategoriene så blir forbrukslån også brukt til generelle utgifter. Det er dog lurt å ha en plan for hvordan du skal bruke pengene dine, og ikke minst hvordan du skal betale de tilbake.