Et nordisk eventyrland - oppdag arktiske og fortryllende Tromsø

14/07/2023 20:15

Mikkel Preisler

Sponset innhold
Tromsø, også kalt Nordens Paris, tiltrekker seg tusenvis av turister hvert eneste år, og det med god grunn. Byen, som er den største i Norge som ligger nord for polarsirkelen, er også den største byen i Nord-Norge med over 63000 innbyggere og kan pryde seg med mange spennende turistattraksjoner.

Attraksjonene finnes både i byen, i naturen og på havet. Dersom man planlegger en tur hit, kan man gjerne tilbringe 3-4 dager med unike opplevelser hver eneste dag. Det er altså mange grunner til å legge turen til Tromsø, og her ser vi på hvorfor byen er verdt et besøk.

Praktisk info om Tromsø

Den enkleste måten å komme seg til Tromsø er ved å fly til Tromsø lufthavn, som ligger rundt 10 minutter med bil fra sentrum. Det er også mulig å reise til Tromsø med buss eller skip. Det kommer stadig cruiseskip innom Tromsø. Dersom man er på bilferie i Nord-Norge, er turen til Tromsø flott å få med seg.

Overnattingsmulighetene i byen er mange og det er enkelt å finne utleieleiligheter som kan huse hele familien, inkludert svigers. Ved å leie en leilighet i Tromsø, får man muligheten til å samle alle som er med på turen under ett og samme tak. Samtidig kan det være godt med litt ekstra plass, dersom man reiser om vinteren og har mye yttertøy og sko med i bagasjen.

Man finner blant annet et godt utvalg av leiligheter til leie via https://rentola.no i ulike størrelser som vil gi deg følelsen av å være hjemme. Etter en lang dag med sightseeing i byen eller vandring i naturen er det godt å komme hjem til en stue hvor man kan strekke ut i en sofa og slappe av innen man planlegger neste dags utflukt.

Byens severdigheter

Det finnes både mye fint å se i selve bysentrumet og når man reiser ut av byen og inn i den fortryllende naturen. Byen byr på et utvalg museer og severdigheter, som blant annet:

●     Ishavskatedralen er et kunstverk i seg selv. Katedralen som også kalles Tromsdalen kirke er en moderne kirke som ble åpnet i 1965 og ble tegnet av arkitekten Jan Inge Hovig.

●     Polarmuseet ligger i tollbodbrygga som er datert helt tilbake til 1834. Her kan man oppleve historien rundt polarekspedisjoner, som Tromsø var et senter for fra omkring 1850.

●     Norges arktiske universitetsmuseum, hvor man kan finne ut spennende informasjon om historien og naturen i Nord-Norge og lære om nordlyset.

●     Fjellheisen tar deg med til fjells med vakker utsikt over Tromsø by og utover fjorden.

I Tromsø finner man også Universitetet i Tromsø, som også kalles Norges arktiske universitet. Universitetet åpnet i 1972 og er i dag det tredje største universitetet i Norge, samt verdens nordligste universitet. Det står også som sentrum for forskning i Nord-Norge. Takket være gode flyforbindelser til Oslo, velger mange studenter og andre besøkende å reise til Tromsø på helgeturer og rundt helligdager for å oppleve mest mulig.

Jakten på nordlyset

Mange som reiser til Tromsø, kommer for å se nordlyset. Å se nordlyset er alltid avhengig av været og for å se det best mulig, bør det være skyfritt. En reise mellom september og april, vil nesten alltid gi deg en sjanse for å se det vakre fargespillet på himmelen. Fordi Tromsø er lokalisert midt i nordlysovalen, er det gode sjanser for å se nordlyset i denne tidsperioden, selv når aktiviteten er nokså lav.

For å få mest ut av opplevelsen, vil det beste alternativet være å dra på en liten utflukt etter jakten på nordlyset. Da kommer man seg bort fra lysforurensingen fra byen og får samtidig en tur ut i den vakre naturen. Man kan enten dra på nordlysjakt via båt ut på fjorden eller bil med guide. En guidet tur med en lokal guide kan gi deg en unik opplevelse, da disse vet hvor man har størst sjanse for å se nordlyset. Samtidig tilbyr noen av disse turene mat og drikke, samt bålhygge, dersom man er ute i naturen.

Tromsø fra havet

For de som liker seg på havet, vil en tur ut på fjorden i Tromsø by på spennende opplevelser og muligheten til å se det flotteste av nordnorsk natur. Det tilbys både turer med cruise, seilbåt, ribb og kajakk av ulike lengder. Her kan man oppleve hvalsafari, delfiner og annet dyreliv i havet, samt kikke etter sjøørn og sjøfugler som er typiske for den nordnorske naturen. Det er også mulig å fiske etter fantastisk torsk som man kan ta med seg hjem.

Med en båttur fra Tromsø får du muligheten til å se uberørt natur med spektakulær utsikt. De fleste båtturene tilbyr mat ombord og har guidede turer som forteller om lokal historie og naturen og dyrelivet i nærområdet. På denne måten får man et unikt innblikk i det rike livet i Nord-Norge. Turene kan bookes både for grupper med privat båt og som enkeltpersoner eller par hvor man er med på turer i større skip. Livet i sjøen er en grunn i seg selv for at mange turister velger å reise nettopp hit.

Læs også:

Hudlege avslører at de fleste bruker deodorant feil: Slik skal du gjøre det En hudlege har avslørt at mange bruker deodoranten sin helt feil, da den ikke skal brukes om morgenen.