Hvor kommer julegensere fra?

11/06/2021 14:30

Jonas Chan

Sponset innhold
Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com
Denne artikkelen er sponset Det er visse produkter som mange liker i dag, som er ganske nye og kan ses på som del av en videre trend. Julegenseren er definitivt det, men opphavet er faktisk litt annerledes enn du kanskje skulle tro. Julegensere ble først brukt av britiske programledere på tv, og da det oftest var menn på tv så ble julegenser til herre populært en liten stund. Men den populariteten varte ikke veldig lenge, fordi det ofte ble sett på som et ganske ironisk plagg, mye på grunn av hvordan populærkulturen på 90-tallet presenterte plagget. Julefilmer er jo en populær sjanger, og det var mange slike filmer rundt årtusenskiftet som brukte slike gensere, og da filmene ble veldig populære, så ble også julegenserne det som en naturlig konsekvens. Hvordan bruker man julegenser i dag? Det ligger jo litt i navnet, at en julegenser brukes til jul. Det er tross alt mye av poenget med den, men det er jo også noe som generelt kan brukes på vinteren, da det kan gi varme, samt at det er litt morsomt å ha den på seg. Julegenseren har også blitt en av de mest populære gavene å gi til noen, om enn på en litt ironisk måte. Om du ikke vet er det kanskje like greit at vi informerer deg om julegenserdagen. Den faller alltid på den tredje fredagen i desember, og er en fantastisk unnskyldning til å ta på seg julegenseren. Selve dagen går ut på at du skal ha den på deg hele dagen uten å ta på deg noe annet. Du kan sånn sett prøve å kombinere den med et annet morsomt plagg, og kanskje du endelig får presset en kompis til å ta den på seg, selv om kompisen ikke vil. Og har du julebord den dagen er det et ypperlig tidspunkt. Hvor kan du kjøpe en julegenser? Heldigvis er det ikke akkurat få slike butikker på nettet, blant annet har vi linket til en glimrende butikk som dekker alle dine behov. Sannheten er dog det at de aller fleste klesbutikker selger julegensere, men visse av dem har et større fokus på det enn andre. Det gjør at man finner flere varianter, både når det kommer til design og stiler. For eksempel er det en egen kategori for «stygge» julegensere, hvor hele poenget med dem er at de er stygge. Jule-genser.no virker å ha alt du trenger, men ikke bruk for lang tid med bestillingen, det går fort unna. Julegensere for hele familien er noe du bør vurdere sterkt, og det kan gi deg minner for livet, spesielt om du husker å ta et bilde sammen. Bli en del av trenden du også.

Denne artikkelen er sponset

Det er visse produkter som mange liker i dag, som er ganske nye og kan ses på som del av en videre trend. Julegenseren er definitivt det, men opphavet er faktisk litt annerledes enn du kanskje skulle tro.

Julegensere ble først brukt av britiske programledere på tv, og da det oftest var menn på tv så ble julegenser til herre populært en liten stund. Men den populariteten varte ikke veldig lenge, fordi det ofte ble sett på som et ganske ironisk plagg, mye på grunn av hvordan populærkulturen på 90-tallet presenterte plagget.

Julefilmer er jo en populær sjanger, og det var mange slike filmer rundt årtusenskiftet som brukte slike gensere, og da filmene ble veldig populære, så ble også julegenserne det som en naturlig konsekvens.

Hvordan bruker man julegenser i dag?

Det ligger jo litt i navnet, at en julegenser brukes til jul. Det er tross alt mye av poenget med den, men det er jo også noe som generelt kan brukes på vinteren, da det kan gi varme, samt at det er litt morsomt å ha den på seg. Julegenseren har også blitt en av de mest populære gavene å gi til noen, om enn på en litt ironisk måte.

Om du ikke vet er det kanskje like greit at vi informerer deg om julegenserdagen. Den faller alltid på den tredje fredagen i desember, og er en fantastisk unnskyldning til å ta på seg julegenseren. Selve dagen går ut på at du skal ha den på deg hele dagen uten å ta på deg noe annet.

Du kan sånn sett prøve å kombinere den med et annet morsomt plagg, og kanskje du endelig får presset en kompis til å ta den på seg, selv om kompisen ikke vil. Og har du julebord den dagen er det et ypperlig tidspunkt.

Hvor kan du kjøpe en julegenser?

Heldigvis er det ikke akkurat få slike butikker på nettet, blant annet har vi linket til en glimrende butikk som dekker alle dine behov. Sannheten er dog det at de aller fleste klesbutikker selger julegensere, men visse av dem har et større fokus på det enn andre.

Det gjør at man finner flere varianter, både når det kommer til design og stiler. For eksempel er det en egen kategori for «stygge» julegensere, hvor hele poenget med dem er at de er stygge. Jule-genser.no virker å ha alt du trenger, men ikke bruk for lang tid med bestillingen, det går fort unna.

Julegensere for hele familien er noe du bør vurdere sterkt, og det kan gi deg minner for livet, spesielt om du husker å ta et bilde sammen. Bli en del av trenden du også.

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.