Kom i god form

17/11/2021 08:29

Valdemar Lind

Sponset innhold
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er mange tilnærminger for å komme i god form. Felles for dem alle er at du må kjempe for det. Noen velger å gå på treningsstudio, men hvis du har en travel hverdag, kan det være vanskelig og uhåndterlig å sette av tid til å dra. Dette dilemmaet har mange, og derfor velger en økende andel å sette opp sitt eget lille treningsstudio hjemme. Stort utvalg av treningsutstyr på nettet Det er et stort utvalg av treningsmaskiner som du enkelt og praktisk kan kjøpe online. På forsiden av denne nettbutikken kan du blant annet se et veldig stort utvalg av treningsutstyr. Der kan du raskt finne alt du trenger hvis du vil lage ditt eget private treningsstudio. Hvis du vil investere i en treningsmaskin som trener både musklene og kredsløpet, kan en romaskin være et opplagt valg. Romaskinen trener mange muskelgrupper Som treningsmaskin er romaskinen ganske unik. Den trener ikke bare en bestemt del av kroppen, for eksempel som tredemøllen eller treningssykkelen gjør. Med en romaskin blir det aktivert mange muskler i kroppen samtidig, noe som spesielt berører: Ben/lår Baller Armer Ryg Du trener både ben og armer, akkurat som ryggen er aktivert og styrket ved trening med en romaskine. Det samme gjelder for baller og lår. Hjertefrekvensen kommer opp, noe som styrker hjertet og sirkulasjonssystemet, og musklene blir utsatt for sunn styrketrening.  Mange fordele ved en romaskine Det er flere fordeler med å velge denne maskinen for trening fremfor andre av de klassiske treningsmaskinene: Skånsom for led og muskler Enkel å tilpasse belastning Skaper raskt synlige resultater Krever ikke lang treningstid Kroppen er ikke utsatt for vektbelastning som i andre former for styrketrening, hvor tung løfting er en del av treningen. Du kan selv administrere belastningen på denne treningsmaskinen. Det er ikke nødvendigvis en fordel å sette belastningen høyt, da musklene raskt blir slitne og sure hvis du ikke er vant til å bruke maskinen. Med andre ord, du må lære teknikken og sakte jobbe deg opp i belastning. Spesielt bra for de som har problemer med ledd Romaskiner er spesielt ideelle for de som har problemer med leddene sine. Det er ingen harde slag på denne typen trening, som for eksempel i løp. Med denne maskinen kan du forsiktig trene både styrketrening og kondisjonstrening. En romaskin er ikke en maskin som du trener i timevis på, dag ut og dag inn. Den er ment for korttidstrening, der du får pulsen opp og trener musklene. Ved å trene 15 minutter om dagen er det ikke en form for trening som er veldig tidkrevende, men likevel ganske raskt måte til resultater. Romaskiner kommer i flere forskjellige størrelser, kvaliteter og selvfølgelig prisklasser. For at treningen skal være fin og motivasjonen til å trene være stor, er det selvfølgelig viktig å velge en treningsmaskin som passer godt til dine behov. Det er stor forskjell på prisnivåer, så det vil være smart å sette et budsjett før du begynner å velge din nye romaskin.  

Det er mange tilnærminger for å komme i god form. Felles for dem alle er at du må kjempe for det. Noen velger å gå på treningsstudio, men hvis du har en travel hverdag, kan det være vanskelig og uhåndterlig å sette av tid til å dra. Dette dilemmaet har mange, og derfor velger en økende andel å sette opp sitt eget lille treningsstudio hjemme.

Stort utvalg av treningsutstyr på nettet

Det er et stort utvalg av treningsmaskiner som du enkelt og praktisk kan kjøpe online. På forsiden av denne nettbutikken kan du blant annet se et veldig stort utvalg av treningsutstyr. Der kan du raskt finne alt du trenger hvis du vil lage ditt eget private treningsstudio. Hvis du vil investere i en treningsmaskin som trener både musklene og kredsløpet, kan en romaskin være et opplagt valg.

Romaskinen trener mange muskelgrupper

Som treningsmaskin er romaskinen ganske unik. Den trener ikke bare en bestemt del av kroppen, for eksempel som tredemøllen eller treningssykkelen gjør. Med en romaskin blir det aktivert mange muskler i kroppen samtidig, noe som spesielt berører:

  1. Ben/lår
  2. Baller
  3. Armer
  4. Ryg

Du trener både ben og armer, akkurat som ryggen er aktivert og styrket ved trening med en romaskine. Det samme gjelder for baller og lår. Hjertefrekvensen kommer opp, noe som styrker hjertet og sirkulasjonssystemet, og musklene blir utsatt for sunn styrketrening. 

Mange fordele ved en romaskine

Det er flere fordeler med å velge denne maskinen for trening fremfor andre av de klassiske treningsmaskinene:

  1. Skånsom for led og muskler
  2. Enkel å tilpasse belastning
  3. Skaper raskt synlige resultater
  4. Krever ikke lang treningstid

Kroppen er ikke utsatt for vektbelastning som i andre former for styrketrening, hvor tung løfting er en del av treningen. Du kan selv administrere belastningen på denne treningsmaskinen. Det er ikke nødvendigvis en fordel å sette belastningen høyt, da musklene raskt blir slitne og sure hvis du ikke er vant til å bruke maskinen. Med andre ord, du må lære teknikken og sakte jobbe deg opp i belastning.

Spesielt bra for de som har problemer med ledd

Romaskiner er spesielt ideelle for de som har problemer med leddene sine. Det er ingen harde slag på denne typen trening, som for eksempel i løp. Med denne maskinen kan du forsiktig trene både styrketrening og kondisjonstrening.

En romaskin er ikke en maskin som du trener i timevis på, dag ut og dag inn. Den er ment for korttidstrening, der du får pulsen opp og trener musklene. Ved å trene 15 minutter om dagen er det ikke en form for trening som er veldig tidkrevende, men likevel ganske raskt måte til resultater.

Romaskiner kommer i flere forskjellige størrelser, kvaliteter og selvfølgelig prisklasser. For at treningen skal være fin og motivasjonen til å trene være stor, er det selvfølgelig viktig å velge en treningsmaskin som passer godt til dine behov. Det er stor forskjell på prisnivåer, så det vil være smart å sette et budsjett før du begynner å velge din nye romaskin.