Makrell invasjon! Slik får du monsterfangster akkurat nå

16/08/2023 11:02

Mikkel Preisler

Sponset innhold
Makrellfiske kan være et morsomt og spennende fiske som ikke krever mye utstyr og som akkurat nå på sensommeren er på sitt absolutte høydepunkt.

Med rett teknikk og til rett tid er det gode sjanser for å få et napp på kroken.

Det optimale tidspunktet for å fiske makrell fra land er tidlig om morgenen eller sen ettermiddag/kveld. Makrellen er mer aktiv og nærmere land i disse tider og jakter på småfisk. Det er lurt å sjekke tidevannet, da makrellen ofte biter bedre ved høyvann.

Det beste stedet å fiske fra er brygger eller andre steder hvor du kan komme deg ut over vannet. Havner og broer er også gode steder. Du må bruke lett utstyr som en lett fiskestang med monofilamentline ca 0,20-0,30 mm tykk.

Enten fanger du makrell på lyn med en leder, som er lettest å komme i gang med, eller med en dupp med agn, som er noe vanskeligere og krever litt fingerferdighet de første gangene.

Når det gjelder agn er ikke makrell kresen. De beste agntypene er tunge-, sild-, makrell- eller ålremser.

Ved kasting er det viktig å sende agnet ut så langt som mulig og gjerne et godt stykke ut i det halvdyp vannet der makrellen holder til. Varier hastigheten på snellen, og stopp nå og da for å la agnet synke litt. Se etter bittindikatorer som plutselige rykk eller stramming av snøret.

Krok raskt en bit og pump fisken mot land. Makrellen vil gi sterk motstand, så du må være klar til å bremse fluktforsøkene. Husk å ha et stort landingsnett klart, ellers kan makrellen lett skli av kroken rett før landing.


Vær oppmerksom på minstemål og lagringsperioder for makrell, som endres kontinuerlig.


Med rett teknikk og til rett tid og plass er makrellfiske fra land et morsomt og spennende fiske som lett kan gi fantastiske fangster av smakfull makrell.