Ny datamaskin? Dette må du se etter

09/05/2021 11:45

Jonas Chan

Sponset innhold
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
På utkikk etter en ny datamaskin? Begynner den du har å bli treg og slitt? Da har vi artikkelen for deg.

Sponset innhold

Vi vet veldig godt hvor vanskelig det kan være å navigere rundt i det store utvalget av datamaskiner for å finne en som passer. Eller, rettere sagt, teknisk sett passer nok de aller fleste, men det faktum at det finnes tusenvis å velge mellom, i relativt likt prissjikte, gjør det ikke akkurat enklere å velge – det ønsker vi å hjelpe deg med!

Det første man burde spørre seg selv om når man skal velge ny datamaskin, er hva man skal bruke den til. Hvis man kun ønsker å bruke den til dagligdagse gjøremål eller verktøy, som sjekke e-post, høre på musikk og lagre bilder og videoer, trenger man nødvendigvis ikke en datamaskin med de beste spesifikasjonene.

Men hvis du vil bruke datamaskinen til å spille på sider som Folkeriket f.eks., eller kanskje til og med streame dataspill via nettsteder som Twitch eller Facebook, trenger du utvilsomt en datamaskin som tåler å jobbe veldig hardt.

Det er viktig å tenke på levetid på produktet, samt om du kan forvente at den blir raskt treg, noe du absolutt vil unngå.

Fem ting du må se etter

For å hjelpe deg med valgets kvaler ved kjøp av ny datamaskin har vi listet fem du må se etter når du skal kjøpe ny datamaskin:

Bruksområde

Som vi nevnte ovenfor, bruksområde og hva du skal bruke datamaskinen til, er vesentlig når du skal velge datamaskin. Skal du bruke den til jobb? Skal du bruke den til spill? Det må du tenke på.

Streaming av dataspill og casinospill er blitt mer og mer vanlig på sider som Twitch. Der ser man en stadig økning av spillere som direktesender i det de spiller.

Størrelse

Skal man bruke maskinen mye på reisefot? Da er det kanskje best med en lett og ledig datamaskin. Skal man bruke den til spill? Da er det viktig at skjermen er stor og har god oppløsning.

Batteritid

Dette er vel noe vi alle har irritert oss over på et eller annet tidspunkt, uavhengig av produkt. Dugelig batteritid er meget nødvendig, og det å slippe å være koblet til laderen hele tiden er en frihet i seg selv.

Pris

Pris avhenger naturligvis av hva man er på utkikk etter. Skal man kjøpe gaming-PC må man forvente å måtte punge ut mer enn om man kjøper en standard PC til vanlig bruk. Det er dog viktig å ha i bakhodet uansett, og det er alltid lurt å sammenligne priser mellom ulike butikker.

Merke

Det finnes utrolig mange ulike merker som produserer datamaskiner på markedet i dag, hvor kjente navn som HP, Acer og Dell har stor markedsandel. Nå er det naturligvis valg av datamaskin til syvende og sist veldig subjektivt, men vi anbefaler å holde seg til de kjente merkene for å være sikre på en trygg og sikker handel, samtidig som man får det man betaler for.

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.