Slik får du en bedre betalende jobb

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Når det kommer til lønn og personlig økonomi, er det mange forskjellige grep du kan ta, og ikke minst mange forskjellige retninger du kan ta dette i. I denne artikkelen skal vi se nærmere på primært to av disse, nemlig hvordan du kan få en ny og bedre betalende jobb og hvordan du kan gjøre den jobben du har akkurat nå til en bedre betalende jobb. Mange overser nemlig denne siste muligheten når de begynner å bli lei av jobben sin, men det kan være en god måte å gjøre det på.

Det å se seg rundt etter en ny jobb er noe av det som er aller mest populært når det kommer til å skaffe seg en bedre betalende jobb. Hvis dette høres ut som deg, så lag din egen cv online. Det å søke jobb med en gammel og utdatert CV er rett og slett ikke en særlig god idé og kan gjøre at du ikke stiller så veldig sterkt når det kommer til å få noen av de stillingene du søker på.  

Det å følge de trendene som finnes innenfor CV-er gjør deg til en mye mer attraktiv søker, og det er noe du vil prioritere når det kommer til det veldig konkurransepregede markedet vi ser akkurat nå. Og hvis du lurer på hvordan arbeidsmarkedet ser ut akkurat nå, er du ikke alene. 

Hent inn andre jobbtilbud og ta opp samtalen med sjefen din 

De to aller vanligste måtene å få en bedre betalt jobb på er nemlig via å få en ny jobb. Når man tar en ny jobb har man ofte mulighet til å forhandle jobb på en helt annen måte enn det man har når man har vært i den samme jobben lenge. Og det å hente inn tilbud fra andre arbeidsplasser er ikke bare noe som kan gjøre at du kan få en bedre betalende jobb et annet sted. Det kan også være et verktøy du kan bruke for å åpne en dialog med sjefen din om høyere lønn. 

 

Det å vise arbeidsgiveren din at du faktisk blir tilbudt mer et annet sted kan fungere bra hvis du også vet at den jobben du gjør der er noe de ikke har lyst til å miste, men det er alltid bra å være oppmerksom på at dette selvsagt kan slå begge veier. Hvis du heller vil fokusere energien din på å få en ny jobb er det noen tips du kan navigere etter: 

  • Undersøk arbeidsmiljøet 

  • Sjekk ut hva markedsverdien på stillingen er, og hva du kan forvente i lønn 

  • Undersøk om det vil være mulighet for å få en signeringsbonus

Andre måter å tjene flere penger på 

Men det å få en bedre betalende jobb er også noe som kan tolkes i flere retninger. For det trenger jo ikke bare å være gjennom den vanlige jobben din at du tjener penger og generelt sett kan man se på alt det som gir deg inntekt som jobben din. Under skal du få noen tips til andre måter du kan tenke inntekt på, og øke den månedlige eller årlige inntekten din.  

  • Karriere/vanlig jobb der du får betalt en månedslønn av arbeidsgiveren din. 

  • Starte egen bedrift der du etablerer ditt eget firma og blir din egen sjef med 100% ansvar for din egen inntekt. 

  • Tjene penger på nett, for eksempel via sosiale medier eller affiliate marketing. 

  • Investering og fond, der vi kan få avkastning på pengene du investerer og for eksempel hindre at pengene dine faller i verdi i takt med inflasjon. 

  • Kjøpe eiendom, der du kan tjene på enten å leie ut boligen du eier, eller du kan tjene på en eventuell verdistigning. Mange kjøper, pusser opp og selger, for å nettopp tjene penger på dette. 

  • Aksjehandel, der du tjener penger på avkast ved kjøp og salg av aksjer. 

  • Valutaspekulasjon, der du rett og slett tjener penger på å veksle penger.  

 

Ikke alle disse måtene å tjene penger på er egnet for alle, og det er utrolig viktig at man vurderer din egen risikotoleranse når det kommer til dette, men det er rett og slett bare en måte å inspirere til å se på inntekt og økonomi på en ny og kanskje litt bredere måte. Har du blitt inspirert til å få en bedre betalt jobb kanskje?