Slik velger du det beste vekstlyset

31/05/2022 12:30

Valdemar Lind

Sponset innhold
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
I løpet av de siste årene har flere og flere av oss begynt å bli interessert i planter på en helt annen måte enn det vi har sett før. Det har rett og slett blitt skikkelig trendy å transformere hjemmene våre til små jungler og det er det mange fordeler ved. Det renser lufta vår mens vi sover og er ikke minst bra for den mentale helsen vår. Men det er mange av de mest populære plantene som rett og slett ikke er laget til de mørke forholdene vi har her i Norge, så vekstlys har blitt en viktig ting å prioritere hvis man ønsker en god overvintring for plantene sine. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan du velger de rette for deg og dine planter.

Det å velge vekstlys er noe som kanskje kan virke litt vanskelig når man ikke har lest seg opp på det, men i bunn og grunn er det faktisk utrolig enkelt. Grunnen til dette er at det finnes mange gode løsninger og uansett hva du velger kan du egentlig ikke velge feil. Det er selvsagt løsninger som er mer eller mindre optimale for akkurat dine planter, men det finnes rett og slett ingen dårlige løsninger.  

 

Tenk over dette før du velger 

Når du skal velge vekstlys er det noen grunnleggende ting det er smart å tenke over, som vil gjøre det enklere for deg å velge det som vil være det riktige for deg. 

 

  • Hvor mye lys trenger plantene dine? 

  • Har du lamper du vil bruke, og bare vil kjøpe pærer eller trenger du en komplett løsning? 

  • Hvor store er plantene dine? 

  • Kan du bruke en lampe til å dekke flere planter eller trenger du noe som kan dekke et større område? 

  • Har du en vekststasjon som kanskje trenger litt ekstra oppmerksomhet eller har du bare store, voksne planter? 

  • Vil du bruke dem i ett rom, eller i flere rom? 

 

Avhengig av hva svarene dine er på disse spørsmålene, vil du enkelt kunne finne de løsningene som er best for deg. Du kan velge mellom lysrør, vekststasjoner, mindre pærer eller store seksjoner med lys som kan dekke større områder – alt basert på hva du faktisk trenger for å sikre dine planter den beste overvintringen. Vekstlamper kan også brukes hvis du vil begynne å så grønnsaker og blomster tidlig på våren eller slutten av vinteren, for å få sterkere og gladere planter til sommeren. 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.