Ta en BodyCheck, og få hjelp til å finne det beste stomiutstyret

30/05/2022 12:45

Valdemar Lind

Sponset innhold
Foto: Annoncør
Foto: Annoncør
Stomiutstyret ditt skal passe deg, ikke omvendt. Er du i tvil om hvilket stomiutstyr du bør velge for akkurat din kroppsform, kan du ta en BodyCheck, hvor du ved å svare på noen enkle spørsmål kan få en idé om hvilket stomiutstyr som passer best for deg. Det er viktig å få en god tilpasning.

For at du skal leve et godt liv med stomi, er det avgjørende at du bruker stomiutstyr som passer godt til din kroppsfasong. På nettsiden til Coloplast kan du derfor ta en BodyCheck, som – basert på din kroppsprofil – gir deg et skriftlig forslag til hvilket stomiutstyr som kan passe deg godt.

Det er viktig å huske på at kroppen endrer seg over tid, så den første stomiposen som stomisykepleieren introduserte deg for vil ofte ikke være den som passer deg gjennom resten av livet. Du kan for eksempel gå opp i vekt, gå ned i vekt, eller stomien kan bli større eller mindre. Derfor er det en god idé å med jevne mellomrom sjekke om du har utstyret som passer kroppen godt, og på den måten forebygge lekkasje og hudproblemer.

Velg et stomiprodukt som passer din kroppsfasong

Hudområdet på magen rundt stomien er av stor betydning for ditt produktvalg. Basert på en vurdering av kroppsfasongen rundt stomien kan hudplatene til stomiposene deles inn i flate, konvekse og konkave produkter. Det er det første trinnet i å utføre en BodyCheck.

 

  1. Flat kroppsfasong: hvis magen er flat rundt stomien, vil det ofte være et flatt produkt som passer for deg.
  2. Innover kroppsfasong: hvis du har et søkk i magen rundt stomien, vil det nesten alltid være et konvekst produkt som passer for deg.
  3. Utover kroppsfasong: har du en bule eller et brokk rundt stomien, vil det ofte være et konkavt produkt som passer for deg.

 

Flate stomiprodukter

Hos Coloplast kan du få flate stomiprodukter både som 1-delte stomiposer, hvor hudplaten er en integrert del av stomiposen, og som 2-delte produkter, som består av en hudplate og en separat stomipose.

Konvekse stomiprodukter

Et konvekst stomiprodukt har en hudplate som presser en f.eks. tilbaketrukket stomi framover. Konvekse produkter finnes i flere dybder og varianter, blant annet i en soft, light og deep variant, som dekker forskjellige behov for støtte rundt stomien.

Konkave stomiprodukter

Coloplast tilbyr et unikt konkavt produkt med en stjerneformet hudplate som sikrer tett tilpasning og omfavner brokket eller bulen, uten at det blir folder i hudplaten.

Uansett om du har en colostomi, ileostomi eller urostomi er det viktig at du velger en stomipose som passer inn i hverdagen din. Hvis du har stomi-relaterte bekymringer som hudproblemer, eller hvordan du bruker nye produkter, kontakt stomisykepleieren din.

Bestill gratis vareprøver hos Coloplast

Er du i tvil om hvilket stomiutstyr som kan bidra til å skape et enklere liv for deg? Da kan du enkelt bestille gratis vareprøver hos Coloplast. På den måten kan du gjøre dine egne erfaringer med forskjellig stomiutstyr for å finne akkurat det som passer deg.

Alt du trenger å gjøre er å finne de produktene du ønsker å bestille i produktkatalogen på Coloplast.no, og fylle ut kontaktinformasjon – så vil vi sende bestillingen til deg. Det er gratis frakt på alle bestillinger. Du kan også ringe kundeservice direkte.

Få gode råd for din hverdag hos Coloplast Assistanse

Coloplast Assistanse er et ekstra servicetilbud hvor du kan få gode råd, informasjon og inspirasjon til din hverdag med stomi. Du kan melde deg på månedlige e-poster eller holde deg oppdatert på Coloplasts nettsider når det passer deg. De erfarne sykepleierne ved Coloplast har taushetsplikt og kan gi veiledning på telefon dersom du trenger det.

Behov og løsninger endrer seg over tid, og som medlem av Coloplast Assistanse vil du motta en online BodyCheck hver fjerde måned, slik at du kontinuerlig kan følge med på om stomiutstyret ditt har riktig passform. Det skaper en større trygghet når du hele tiden er bevisst på om stomiutstyret ditt passer til din kroppsfasong.

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.