Turisme er Islands viktigste ressurs – nå stables den endelig på benene igjen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Turisme er for mange land den viktigste ressursen de har, og hjelper til økonomisk i en rekke sektorer. Island er et av landene som har de slik, og også et som ble hardt rammet av pandemiens effekter på reiselivet.

Det lille landet i nord består av rett over 366. 000 mennesker, og kunne ønske velkommen til millioner av turister hvert år før pandemien inntraff. I 2020 ble det derimot en svekkelse i dette leddet, som skulle vise seg og ha en stor negativ effekt på turisme i hele verden.

 

Turismen etter pandemien

Heldigvis har tallene blitt grønnere, og Island kan se et lys i enden av tunellen. I 2021 var det hele 700.000 turister som besøkte Island, noe som var en økning på 45% fra året før. Når Island igjen kunne ønske velkommen til vaksinerte turister etter nedlukkingen, hadde dette en stor positiv påvirkning på en rekke lokale bedrifter og turistattraksjoner, som den blå lagunen, diverse guidede turer på Island, og ettertraktede restauranter i landet. Det første rett og slett til at flere bestiller ferie til Island, øking i flybilletter og større inntekter for turismen i landet.

 

Ettertraktede turistattraksjoner

Det er flere faktorer som har bidratt til at turister igjen kan komme til Island. Åpningen av landet og resten av verden har klart spilt en stor rolle, men det har utvilsomt den fantastiske og unike naturen gjort også. Opplevelser og reiseliv har blitt en større prioritering for mange, etter å ha opplevd hvordan det er å leve uten den. Personer i større byer setter også pris på å kunne trekke seg tilbake til naturen, og det enklere liv. I tillegg finnes det mange naturskjønne opplevelser på Island, som ikke ligner noen andre i verden.

 

Her kan du blant annet ri på Islandshester, eller dra på hvaltitting ute på havet. Du kan dra på oppdagelsesferd i fjell og is grotter, se aktive vulkaner og spise på Michelin restauranter. Alt dette under en klar himmel der det vakre nordlyset danser på himmelen. Dette høres svært idyllisk ut, og man kan forstå hvorfor så mange er tiltrukket til å reise til Island. For oss nordmenn er det også en relativt kort reise, og det tar rett under 3 timer å fly fra Oslo til Reykjavik.

 

Økningen i turisme er en klar positiv endring for Island, og det er forventet at rundt en million mennesker vil besøke landet som turister dette året.

 

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.