Benzema får betinget fengselsstraff for utpressing

Foto: Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Karim Benzema dømmes til ett års prøvetid og en bot på over en halv million kroner i utpressingssak.

Fotballspilleren Karim Benzema er funnet skyldig i å ha hjulpet og utpresset den tidligere landslagskameraten Mathieu Valbuena med en sexvideo.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Dommen ble lest opp i retten i Paris-forstaden Versailles onsdag morgen. Det ble også annonsert at han vil bli dømt til ett års fengselsstraff og en bot på € 75.000, tilsvarende litt over 557.000 kroner.

Les også

Enda en profesjonell fotballspiller kollapser under kamp

Anklagemyndighetene hadde bare krevd en betinget dom på ti måneders fengsel og en bot på 70 000 euro.

Gjennom sin advokat sier angriperen at han vil anke dommen.

Dommen er på ingen måte i samsvar med det som skjedde, sa advokat Antoine Vey, ifølge Reuters.

Benzema selv er ikke til stede i retten da han og Real Madrid har reist til Moldova for Champions League-kampen mot FC Sheriff Tiraspol onsdag kveld.

Saken går tilbake til 2015, da han i likhet med Valbuena spilte på landslaget. Benzema har fungert som mellommann for en barndomsvenn som var i besittelse av en sexvideo med Valbuena og kjæresten hans som krevde penger for ikke å lekke videoen.

Politiet har angivelig vært i besittelse av en innspilt telefonsamtale, som aktor har brukt som en indikasjon på at Benzema var involvert i forsøket på utpressing.

Benzema har tidligere innrømmet at han i landslagsleiren i oktober 2015 henvendte seg til Valbuena om sextapen.

Han benekter imidlertid involvering i utpressingen, men har i stedet hevdet at han forsøkte å hjelpe Valbuena ut av en vanskelig situasjon.

Landslagspause

Da saken ble kjent, ble Benzema utestengt fra landslaget.

Han gjorde bare comeback tidligere i år da landslagstrener Didier Deschamps benådet ham. Nylig understreket presidenten i det franske fotballforbundet, Noël Le Graët, at en dom i seg selv ikke er nok til å ekskludere Benzema fra landslaget.

I stedet er det opp til landslagstrener Didier Deschamps å få laget på plass, sier presidenten.

Deschamps sa i mai at «alle har rett til å gjøre feil».

Les også

Norsk håndball stjerne skifter klubb

På fotballbanen har Benzema hatt stor suksess de siste sesongene. Han har vært en av Real Madrids viktigste spillere, og i 2021 har han scoret 25 mål på 32 La Liga-kamper.

I tillegg har det blitt seks mål på ni Champions League-kamper, og forestillingene har gitt ham nominasjonen til den prestisjetunge Ballon d'Or-fotballprisen.