Biles i heseblesende triumf etter to års pause

06/08/2023 09:30

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Simone Biles tok publikum med storm da hun lørdag konkurrerte på den store scenen for første gang på to år.

Turner Simone Biles triumferer i sitt comeback til sporten etter to års pause.

Den 26 år gamle amerikaneren vant det amerikanske klassikermesterskapet lørdag, som fant sted i delstaten Illinois.

Biles imponerte publikum med en opptreden som nyhetsbyrået AFP beskrev som fantastisk.

Hun fikk en samlet poengsum på 59.100 poeng av dommerne.

Et av hoppene Biles gjennomførte er ifølge nyhetsbyrået Reuters så vanskelig at det aldri før har blitt utført av en kvinnelig turner.

Det er to år siden den verdenskjente turnstjernen sjokkerte verden ved å trekke seg fra flere konkurranser under OL i Tokyo for å ta vare på sin mentale helse.

Og lørdagens mesterskap var hennes første siden exiten fra Tokyo.

Annonserte comeback tilbake i juni

I juni annonserte Biles at hun ville delta på mesterskapet i Illinois.

Og i begynnelsen av juli takket hun fansen på det sosiale mediet X, tidligere kjent som Twitter, for støtten.

"Jeg er overveldet av alle meldinger, støtte og kjærlighet! Gleder meg til å komme tilbake på konkurransegulvet," skrev turnstjernen den gang.

Simone Biles tok verden med storm under OL i Rio de Janeiro i Brasil i 2016, der hun – bare 19 år gammel – vant fire gullmedaljer og en bronsemedalje

Forventningene til henne var skyhøye under det koronautsatte OL i Tokyo i Japan i 2021.

Hun var den store favoritten til å vinne gullmedaljer i flere disipliner, men etter en sølv- og en bronsemedalje trakk hun seg fra de resterende individuelle konkurransene for å pleie sin mentale helse.

Simone Biles er en av mer enn 90 kvinnelige turnere i USA som har sagt at tidligere landslagslege Larry Nassar forgrep seg på dem mens de ble behandlet av ham.

Larry Nassar ble i 2018 dømt til mellom 40 og 175 års fengsel for overgrep mot hundrevis av jenter og kvinnelige idrettsutøvere.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.