Butikkassistenten løper fra firedoblet OL-gullvinner: "Jeg tror definitivt karrieren er over"

06/05/2022 08:46

Emma Sletta

Sport
Sir Mo Farah vurderer å avslutte sin løpekarriere etter å ha tapt mot en amatør på 10 kilometern.

Ved første øyekast er det verken katastrofalt eller sjokkerende at det tidligere denne uken var den levende løpelegenden Sir Mo Farah som var nummer to over målstreken i et 10 kilometer løp i London.

Selv om han er en fire ganger olympisk gullmedaljevinner, er det tillatt å tape på linjen til en raskere mann.

Problemet for briten er dog at han i Vitalty London tapte 10km løpet mot Ellis Cross. En butikkassistent som hadde betalt et gebyr for å stille til starten og løp med et nummer i stedet for etternavnet sitt på trøyen.

39 år gamle Sir Mo Farah, løp 10 km på 28 minutter og 44 sekunder. Det er mer enn et minutt tregere enn stjernens beste tid, og i London-løpet fire sekunder tregere enn en butikkassistent som for 325 korner har fått et bilde av seg selv foran Mo Farah, på mållinjen og foran Buckingham Palace.

Farah vant gull på både fem og ti kilometer under lekene i 2012 og 2016, men etter løpet i London tidligere denne uken er hans profesjonelle karriere snart over.

- Jeg tror det er over. Nå er jeg bare helt ærlig.

- Jeg er ingen vårhare lenger. Du kommer deg ikke så raskt, og etter et løp er det ikke bare rett tilbake i form som det en gang var, sa han.

Den ti ganger verdensmesteren husker ikke at han har tapt mot en amatør de siste 20 årene. Men det har han nå, og derfor måtte Ellis Cross klype seg i armen da han krysset målstreken.

– Jeg tok toget inn til løpet og hadde ikke navnet mitt på trøya. Jeg hørte alle rope Mo Farahs navn fordi de kjente ham. Ingen kjenner meg. Jeg er bare en amatør, sa Ellis Cross etter at han krysset mållinjen som den første.