Danmark overrasket Norge med nytt forsvar

03/03/2023 08:06

Emma Sletta

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Norge var ikke forberedt på det danske forsvaret, det erkjente stjernen Stine Bredal Oftedal etter tapet mot Danmark.

I en testkamp åtte måneder før neste mesterskap vil enhver landslagstrener ønske å eksperimentere.

Likevel var det overraskende for Norge at Danmark i store deler av Golden League-kampen torsdag dekket i en 5:1-formasjon.

- Ja, faktisk litt. Det hadde vi ikke snakket om på forhånd, innrømmer nordmannen Stine Bredal Oftedal til TV2 SPORT.

– Men det er på tide å prøve ut ting, og det prøvde vi, selv om vi ikke endret formasjon. Det var spennende å se dem spille sånn.

Kan bli et viktig våpen

I den danske leiren er det stor tilfredshet med «overraskelsen», som er et nytt verktøy i verktøykassen.

– Normalt er ikke Norge et lag som gjør mange feil. Jeg tror det [5:1-forsvaret] var uventet for dem. Vi skulle overraske dem litt, og så er det noe vi ønsker å jobbe med å bli enda bedre på, sier Line Haugsted.

– Akkurat nå føler vi bare hvordan det føles og hvordan vi skal jobbe sammen der nede.

Kathrine Heindahl mener 5:1-forsvaret kan bli et viktig våpen for Danmark.

– Nå har vi litt video på den som vi kan se og bli enda bedre. Det er utrolig viktig for oss at vi kan ha to defensive formasjoner foran oppgavene som ligger foran oss.

- Vi har sett på noen data, og vi provoserer ikke de andre til å gjøre mange tekniske feil. Selv om vi har et godt forsvar, ville det være flott å få dem til å gjøre flere tekniske feil som vi kan kjøre på.

Landslagstrener imponerte

Den danske landslagstrener Jesper Jensen roser spillerne for å være tilpasningsdyktige. Landslaget hadde bare brukt to treningsøkter på 5:1-forsvaret før det ble brukt mot Norge.

– Vi må huske å anerkjenne spillerne for å sjekke inn noe nytt. Vi har vært i 6:0-forsvar stort sett hele tiden jeg har vært involvert og også i mange år fremover, og så plutselig spilte vi 5:1.

– Det viser at vi er i stand til å flytte noen ting på kort tid fordi spillerne nå stoler så mye på hverandre og stoler på det de kan gjøre selv – og de vet hva grunnlaget er. Så jeg er imponert over dem.