Dansk stjerne setter historisk rekord

18/08/2023 23:30

Sofie

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Holger Rune slår rekord: Mandag er han den fjerde beste i verden.

Holger Rune er verdens fjerde beste tennisspiller.

Selv om dansken ikke har vunnet en kamp på mer enn en måned, blir han nummer fire på verdensrankingen når den oppdateres mandag.

Det er den 20 år gamle danskens høyeste rangering noensinne. Rune går forbi grekeren Stefanos Tsitsipas på verdensrankingen, og forklaringen er ganske enkel.

Tsitsipas kom til finalen i ATP 1000-turneringen i Cincinnati i fjor, men tapte torsdag sin åttenderunde 3-6, 4-6 mot polske Hubert Hurkacz.

Dermed levde ikke grekeren opp til poengene han tjente i fjor, mens Rune omvendt tapte i første runde i Cincinnati i fjor, og derfor ikke taper like mange poeng som Tsitsipas.

Samtidig har andre rivaler som Casper Ruud, Andrey Rublev og Jannik Sinner heller ikke plukket nok seire til å kunne passere Rune. Foran Rune er det nå kun Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Daniil Medvedev.

Med sin fjerdeplass ligger Rune også an til å bli den fjerde seedet i US Open, som starter 28. august. Han unngår dermed de tre nevnte stjernene frem til semifinalen. Dette er imidlertid ennå ikke bekreftet.

Rune lå under 4-6, 0-2 da han trakk seg fra kampen mot amerikanske Mackenzie McDonald i andre runde av ATP 1000-turneringen i Cincinnati torsdag kveld. Danskens trener, Patrick Mouratoglou, har imidlertid tonet ned problemet.

– Jeg synes synd på Holger Rune, for han var veldig opptatt av å gjøre det bra i Cincinnati. Det positive er at han i dette tilfellet skal komme seg raskt. La oss gå videre og gjøre oss klare til US Open, skriver Mouratoglou på Instagram.

Holger Rune har tapt sine fire siste kamper siden seieren over bulgarske Grigor Dimitrov i Wimbledons 16-delsfinale i begynnelsen av juli.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.