Det som ikke måtte skje, har skjedd: Triste nyheter for Jonas Vingegaard

07/07/2023 11:27

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er lagt opp til en av de helt store kampene.

1. juli startet verdens største sykkelritt, Tour de France, der den danske stjernerytteren Jonas Vingegaard skal forsøke å forsvare sin gule trøye fra i fjor.

Det er ingen tvil om at dansken vil forsvare sin gule trøye med nebb og klør mot sin evige rival, Tadej Pogacar.

Også i år er det ifølge bookmakerne en skikkelig thriller mellom dansken og Slougher, ettersom de fra starten av rittet begge har vært suverene favoritter sammenlignet med tourens andre ryttere.

På onsdagens etappe triumferte Jonas Vingegaard ved å sette rivalen i veggen da han krysset målstreken omtrent ett minutt foran sloveneren.

Men ting var ganske annerledes da rytterne la ut på sitt andre fjellslag.

Her måtte Jonas Vingegaard innrømme å ha tapt avgjørende sekunder i den nå åpne duellen mellom den slovenske superstjernen og den ydmyke Glyngore-gutten.

Det avgjørende tapet av tid kom i kjølvannet av en aggressiv holdning fra det nederlandske mannskapet.

De la ikke skjul på at de hadde som mål å angripe tidlig på etappen for å sette alt på et brett etter Tadej Pogacars store nedtur onsdag.

Det avslørte Jonas Vingegaard i det populære danske TV 2-programmet AftenTour.

Men i stedet ble det starten på Tadej Pogacars store bragd, og i ettertid å ha vært bedre til ikke å angripe på den siste stigningen, sier en brutalt ærlig Jonas Vingegaard:

– Du kan si at på den siste stigningen hadde det nok vært bedre å ikke angripe. Men jeg er fortsatt stolt av måten vi kjørte på, og jeg tror ikke jeg angrer på noe. Jeg tror vi hadde en plan, og vi fulgte planen fullt ut.

Den danske sykkelstjernen benytter imidlertid også anledningen til å takke laget for den store innsatsen, samtidig som han hyller motet det nederlandske laget viste torsdag.

Og etter torsdagens fjellkamp har det nok en gang blitt stilt spørsmål ved favorittverdigheten til Jonas Vingegaard i denne utgaven av verdens største sykkelritt.

Men på mange måter har ovnen blitt satt i ovnen for noe av en duell mellom de to superstjernene etter at Tadej Pogacar viste tester at han er der han trenger å være, selv om det ikke var tilfelle onsdag.

Men et stort antall medier mener fortsatt at dansken har overtaket.

Det vil imidlertid bare gå noen dager før han får rikelig anledning til å vise det.

Fredag ruller feltet ut på en flat 7. etappe, før fjell står på menyen igjen på søndag.