Enda en norsk stjerne stopper karrieren

16/03/2023 07:20

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hun er en av Norges ledende skiskyttere gjennom tidene.

Alt har en slutt.

Det gjelder også skiskytter Tiril Eckhoff, som nå har bestemt seg for å avslutte karrieren. Hun informerer om dette via sin Instagram.

– Jeg begynte med skiskyting fordi søsknene mine, Stian og Kaja, gjorde det, og jeg ville bli like god som dem.

"Dette målet har tatt meg lenger enn jeg noen gang drømte om. Jeg har opplevd mye og føler meg utrolig heldig som har levd drømmelivet som skiskytter i over 15 år."

Og det er spesielt én seier som alltid vil være tydelig i minnet til den 32 år gamle – nå tidligere – skiskytteren.

– Jeg fikk oppleve å bli verdensmester på hjemmebane i 2016. Det er en dag jeg aldri vil glemme, og det vil for alltid være det beste minnet fra min idrettskarriere.

Nordmannen benytter også anledningen til å takke de mange lagkameratene, trenerne, vennene og selvfølgelig familien for støtten gjennom oppturer og nedturer.

Vurderte å avslutte karrieren tidligere

Tilbake i februar flørtet Eckhoff med ideen om å avslutte karrieren.

Dette skyldtes en tøff kamp med korona-etterdønningene og det som senere utviklet seg til vanlige søvnproblemer. Blant annet kostet det VM i 2022.

Men nå er det riktig tidspunkt for Eckhoff.

– Det er litt trist å slutte, men samtidig føler jeg også at det er en riktig avgjørelse. Jeg er stolt av det jeg har fått til, og jeg vil alltid se tilbake på årene med skiskyting med et smil.

Tiril Eckhoff er en av Norges ledende skiskyttere gjennom tidene. Hun debuterte i verdenscupen på hjemmebane i Oslo i 2011. Hun vant sin første internasjonale individuelle medalje da hun tok bronse i fellesstart i Sotsji-OL i 2014.

Hun har vunnet totalt 10 VM-titler og 8 olympiske medaljer.

Eckhoffs siste triumf som skiskytter blir hennes to seire i VM i 2022.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.