FIFA gjør det igjen: Krever endringer på enda en VM-drakt

22/11/2022 14:54

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
FIFA har forbudt Belgia å bruke sin fargerike oppvarmingsdrakt til VM i Qatar, men det er ikke bare oppvarmingsdrakten FIFA har et problem med.

Som de fleste sikkert har lagt merke til, er det et svært kontroversielt VM som er i gang.

Belgias VM-kamp starter mot Canada onsdag, mens Roberto Martinez' lag også skal spille mot Marokko og Kroatia i gruppe F.

Men noen dager før turneringen starter, har Belgia blitt tvunget til å gjøre noen endringer i draktene sine i siste liten.

Det skriver Metro.

Planen var at kaptein Eden Hazard skulle bruke OneLove-kapteinsbindet til FIFA mandag sa at han ville få gult kort hvis de gjorde det. Det har også fått vår egen Simon Kjær, Harry Kane og Virgil van Dijk, og andre kapteiner til å velge å droppe den.

Bakgrunnen for endringen er at Belgias drakt er inspirert av Tomorrowland, som er Belgias største festival, som har som mål å fremme mangfold, likestilling og inkludering.

Den belgiske landslagstalsmannen Stefan Van Loock sa at FIFA ønsket endringen på drakten ettersom de tror det var opprykket til Tomorrowland.

Men det er ikke bare på oppvarmingsdrakten at Belgias drakter har noe med Tomorrowland å gjøre. På bortedraktene mener FIFA at logoen på halsen også er en referanse til Tomorrowland.

Belgias landslag kan imidlertid ikke få nye trøyer, så de må legge en slags tape over logoet, til tross for at logoen er på innsiden av kragen.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.