Forferdelig beskjed til Danmark før avgjørende VM-kamp

28/11/2022 10:37

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Danmark har fått en dårlig beskjed før den avgjørende kampen mot Australia som vil avgjøre deres fremtid i VM.

Kasper Hjulmands tropper klarte ikke å ta poeng av banen da de kolliderte med Frankrike lørdag. På den annen side vant det franske laget 2-1, og sikret dermed avansement.

Som et resultat har deres siste gruppespill mot Tunisia ingen betydning - i hvert fall ikke for det franske laget selv.

Det kan imidlertid vise seg å være av stor betydning for Danmark. Fordi en seier for Tunisia vil bety at Danmark må forlate Qatar, da de ikke kan gå videre fra gruppespillet.

Derfor vil det også være å foretrekke for det danske laget om Frankrike klarer å sikre seg tre poeng i den kommende kampen mot Tunisia.

Etter oppgjøret mellom Danmark og Frankrike sa den franske treneren Didier Deschamps at han har til hensikt å redde en rekke av spillerne sine i kampen mot Tunisia.

Deschamps utdypet imidlertid ikke hvilken av de mange franske stjernene han har tenkt å gi en kamp på benken, slik at de kan komme seg og unngå skade.

Etter all sannsynlighet vil det imidlertid være viktige spillere som Ousmane Dembélé, Kylian Mbappé eller Antoine Griezmann som vil stå over, noe som selvfølgelig vil påvirke franskmennenes konkurranseevne.

Det øker med andre ord Tunisias sjanser til å hente en seier som kan ende opp med å sende de danske guttene hjem fra ørkenstaten.

Først og fremst må imidlertid Hjulmand og co fokusere på å sikre en seier mot Australia, da det er avgjørende for deres videre avansement. Etter det regner resultatet med kampen mellom Tunisia og Frankrike.

En ting er imidlertid sikkert, og det er at Frankrike ikke virker som et lag som ender opp med å stille med de største stjernene på banen, da det ikke spiller noen rolle for dem om de ender opp med å vinne eller tape kampen mot Tunisia.