Fransk håndball rammet av skandale midt i VM

26/01/2023 09:34

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den tidligere franske landslagskeeperen Bruno Martini har trukket seg fra sin stilling som president i den franske håndball ligaen.

Fransk håndball har blitt rammet av en skandale.

Bruno Martini (52), som to ganger har vunnet VM med Frankrike som spiller, er funnet skyldig i en sak om brudd på en mindreårig og besittelse og utnyttelse av barnepornografi.

Avisa skriver flere anerkjente franske medier, deriblant Le Parisien og L'Équipe.

Bruno Martini, som inntil onsdag var ansatt som president i den franske håndballligaen, er dømt til ett års prøvetid og har godtatt straffen som en del av en avtale om forhåndstilståelse av skyld.

I tillegg til den suspenderte fengselsstraffen, har Martini også blitt dømt til en bot på 2500 euro ($ 18.750) og et fem års forbud mot å jobbe med mindreårige.

Kort tid etter nyheten onsdag sendte det franske håndballforbundet (FFHB) ut en pressemelding der de oppfordret Martini til å trekke seg fra stillingen som president i den nasjonale håndballligaen. Det ønsket gikk i oppfyllelse noen timer senere.

Ville innlede forhold til 12-åring

Saken om Bruno Martini ble åpnet tilbake i juni 2020, etter at den tidligere franske landslagskeeperen hadde brukt sosiale medier Snapchat til å kommunisere med flere mindreårige.

Martini utvekslet blant annet nakenbilder med en 12 år gammel gutt som også ble invitert hjem til Bruno Martini med sikte på å innlede et seksuelt forhold. Gutten angret på at han sto foran bygningen, og i stedet ble han sendt hjem i en taxi betalt av Martini.

Ifølge hans egen uttalelse visste ikke den tidligere franske landslagsspilleren på den tiden guttens alder.

Hovedpersonens advokat Elie Dottelonde sa onsdag på vegne av sin klient at Martini er klar over omfanget av saken, at han angrer på sine handlinger og påtar seg fullt ansvar.

Inngikk «plea deal»

Le Parisien skriver at Bruno Martini kunne fått en fengselsstraff på opptil fem år dersom han ikke hadde samarbeidet med påtalemyndigheten og inngått en såkalt «plea deal», der aktor gir en lavere straff til tiltalte i bytte mot en innsigelse av skyld eller nolo contendere.

Siden november 2021 har Bruno Martini vært ansatt som president i den franske håndballligaen. Han har tidligere vært daglig leder i den franske klubben PSG i 10 år, og han har en lang spillerkarriere bak seg på internasjonalt nivå.

David Tebib, medlem av den olympiske komité, vil midlertidig ta over som president i den franske håndballligaen.

Stjerner som Nikola Karabatic og Mikkel Hansen spilte på det franske laget PSG, mens Bruno Martini var daglig leder i klubben.