Hamilton avkrefter Ferrari-rykter

26/05/2023 14:50

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lewis Hamilton og Mercedes er nær en ny avtale, og en overgang til Ferrari er uaktuelt, sier Hamilton.

En plass for Lewis Hamilton i Ferraris Formel 1-team er uaktuelt, og den britiske verdensstjernen er i stedet nær ved å signere en ny avtale med Mercedes.

Det sa Hamilton (38) torsdag etter at det gikk rykter om at briten hadde forhandlet om en kontrakt med Mercedes' rødkledde rivaler.

"Teamet mitt jobber bak kulissene tett med Toto [Toto Wolff, Mercedes-teamsjefen], og vi er nesten ferdige med en ny kontrakt," sa han torsdag foran helgens Grand Prix i Monaco.

– Å ha et team å fokusere på slik at jeg kan gjøre jobben min, er en mye bedre posisjon for meg enn jeg har vært i før. Jeg husker jeg pleide å lede mine egne forhandlinger, og det var enormt stressende. Jeg trenger ikke å gjøre det lenger.

På direkte spørsmål om Ferrari hadde henvendt seg til ham, svarte Lewis Hamilton «nei». Han sier også at hans håp er at kontraktsforhandlingene med Mercedes vil være over i løpet av de «kommende ukene».

Det vil alltid være spekulasjoner

Ferraris teamsjef Frederic Vasseur har også sagt i forkant av Monaco Grand Prix at det ikke er noen kontrakt fra Ferrari på bordet.

Vi har ikke diskutert det. Jeg tror ikke det er et team i Formel 1 som ikke vil ha Hamilton på et tidspunkt. Det ville vært latterlig å hevde, sier han.

Den britiske tabloidavisen The Daily Mail kjørte mandag en historie om at Ferrari burde være klar til å putte 40 millioner pund i Lewis Hamiltons lomme hvis han ville gå med på å være Charles Leclercs partner i det røde løpet.

Ifølge det italienske sportsmediet Gazzetta dello Sport var det «en viss grad av sannhet» i historien.

Ifølge Lewis Hamilton kan mediene «kjede seg» etter at forrige helgs Grand Prix i Italia ble avlyst på grunn av flom.

"Når du forhandler om en ny kontrakt, vil det alltid være spekulasjoner, og jeg tror at på slutten av dagen, så lenge du ikke hører det fra meg, er det alt det er," sa han.

Kvalifiseringen til søndagens Grand Prix starter lørdag klokken 12.30 norsk tid. Selve løpet kjøres søndag klokken 15.00.