Hånet i rosa? Tour taper får ferie i premie

19/07/2022 07:59

Emma

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bunnen av sammendraget i årets Tour de France vil bli sponset med en gratis ferie, samt muligheten til å ha på et rosa ryggnummer på den siste etappen av touren.

Det lønner seg å bli siste mann på resultatlisten i årets Tour de France.

Tour de France, i samarbeid med sin offisielle reisepartner, Lastminute.com, har valgt å tildele taperen av det prestisjefulle løpet, også kalt "den røde lykten", en sponset ferie.

Det skriver organisasjonen bak Tour de France, A.S.O., i en pressemelding.

Det er mildt sagt ukonvensjonelt for den absolutte taperen i en konkurranse å få en premie, men æren er berettiget av det faktum at Touren ønsker å minne alle om at alle ryttere bør hedres for å fullføre det tøffe etappeløpet.

I tillegg til den betalte ferien får ‘den røde lykten’ også muligheten til å sykle med et rosa ryggnummer på den siste etappen.

Det er imidlertid ikke obligatorisk, så hvis du ikke vil vise fram at du er den store taperen, så kan du være fri, understreker A.S.O.

I tillegg til ferien og det unike ryggnummeret, blir tidsforskjellen mellom vinneren og den røde lykten omgjort til penger som blir donert til organisasjonen L'Envol, som hjelper syke barn og deres familier.

Medie- og partnerskapsdirektør i A.S.O., Julien Goupil kunne ikke se noen ulemper med tiltaket da reiseselskapet presenterte det.

– Initiativet til en donasjon i forbindelse med den røde lykten som ble presentert av Lastminute.com appellerte til oss. Det lar oss støtte en verdifull og nyttig sak.

"Det er også en påminnelse om at alle ryttere som ankommer Paris, bør anerkjennes for sin innsats siden København," sa han.

I skrivende stund runder australske Caleb Ewan bunden av sammendraget. Han er fire timer, seks minutter og 54 sekunder bak Jonas Vingegaard.

Det er en god sjanse for at det blir en Lotto Soudal-rytter som blir sendt på gratis ferie, fordi de okkuperer de tre siste plassene.

I tillegg til Ewan heier sørafrikanske Reinhardt Janse van Rensburg og belgiske Frederik Frison på bunnen.

Man skulle nesten tro at på Lotte Soudal visste de at det var en gratis ferie til taperen.

På tirsdag skal feltet igjen komme tilbake på syklene etter mandagens hviledag.

 

 

 

 

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.