Kvinnelandslagene måtte vise sine kjønnsorganer under VM i 2011

13/06/2023 11:30

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Etter påstander om menn på andre lag, ble kvinnelandslaget bedt om å vise kjønnsorganene sine til en lege.

Under fotball-VM i 2011 ble det svenske kvinnelandslaget bedt om å vise kjønnsorganene sine, det forteller den tidligere svenske landslagsspilleren Nilla Fischer i en ny bok.

Det skriver avisen The Guardian.

Hendelsen fant sted rundt VM-finalen i Tyskland i 2011. Dette fulgte protester fra Nigeria, Sør-Afrika og Ghana i forbindelse med påstander om at Ekvatorial-Guinea angivelig hadde menn på laget.

Det svenske landslaget ble bedt om å unngå intimbarbering i dagene før hendelsen og deretter vise kjønnsorganene sine til en lege, skriver Fischer i boken.

– Samtidig var det ingen som ønsket å sette muligheten til å spille i VM på spill. Vi måtte bare få den dritten gjort, uansett hvor sykt og ydmykende det føltes, skrev Fischer.

Nilla Fischer avsluttet landslagskarrieren i september 2022. Hun debuterte i den gule og blå trøya i 2001. Fischer fikk 194 kamper for Sverige.

Et krav for å spille

I et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT går Nilla Fischer nærmere inn på hendelsen.

"Som jeg skriver i boken, var det ikke en hyggelig opplevelse," sa Fischer.

– Vi hadde et veldig trygt miljø på landslaget. Så det er sannsynligvis det beste miljøet å gjøre det i. Men dette er en utrolig merkelig situasjon og generelt ikke en hyggelig måte å gjøre det på. Men for øyeblikket var det bare et spørsmål om å innse at hvis vi ønsket å fortsette å spille, var det det som skulle til.

Mats Börjesson, som var landslagslege i 2011, forteller at testingen fant sted etter at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) krevde umiddelbar testing da ryktene begynte å sirkulere om Ekvatorial-Guineas lag.

Fifa sa at de hadde «notert» nylige kommentarer fra Nilla Fischer om hennes erfaringer med «kjønnsverifisering».

Læs også:

Emil kjøpte en 125 år gammel kommode for 700 kroner - finner ved et uhell en hemmelig skuff nederst Emil kjøpte en slitt kommode på et loppemarked for 700 kroner. Han hadde imidlertid ingen anelse om at han hadde fått mye mer enn han hadde betalt for. Men så hørte han plutselig en merkelig lyd.
Søvneksperter bekrefter: Spis denne frukten hver dag før sengetid, og du vil ikke angre En enkelt frukt før sengetid kan være løsningen på søvnproblemene dine.