Landslagsspiller kom ut som homofil: "Kona mi ble sjokkert"

13/03/2023 11:07

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Landslagsspilleren overrasket alle, inkludert hans egen kone.

I en video, som ble delt for en liten måned siden, fortalte Jakub Jankto at han er homofil, og at ikke engang ekskona, som Jakub Jankto har en to år gammel sønn med, visste det.

Det sa Sparta Praha-spilleren i et intervju med Marca.

– Kona mi ble sjokkert. Når du sier dette etter 26 år, er det ikke noe noen forventer. Takk Gud for at jeg kom over den tiden, og det har hjulpet meg på alle måter, sier han til den spanske avisen.

"Det eneste som var litt vanskelig var sønnen vår, men takket være Marketa har vi kommet til enighet, og vi vil gjøre alt for sønnen vår."

Jankto sa at han oppdaget at noe var annerledes da han var 14 eller 15 år gammel.

– Jeg prøvde å ha et forhold til kvinner, men jeg følte at noe var galt. Det ville ikke gi mening å fortsette slik hele livet, for man lever bare én gang, sier han.

Det var tilbake i februar at landslagsspilleren kom ut som homofil.

– Som alle andre ønsker jeg å leve livet mitt i frihet – uten frykt, fordommer og vold. Men med kjærlighet. Jeg er homofil og vil ikke gjemme meg lenger, sa han i en videomelding på Twitter den gang.

Jankto har 45 landskamper for Tsjekkia og har scoret fire mål i landslagstrøya.

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.