Landslagsspilleren sto midt i en livskrise, men håndballklubben tenkte bare på seg selv

23/04/2023 11:51

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Landslagsspilleren sto midt livskrise, men det var ingen hjelp å få fra arbeidsgiveren.

Selv om spontanaborter er relativt normale, gjør det ikke en mislykket graviditet noe mindre tragisk.

Og i hvert fall ikke hvis arbeidsgiveren din ikke tenker på andre enn deg selv.

Det var opplevelsen den danske håndballlandslagsspilleren Stine Jørgensen og ektemannen Jan Ø. Jørgensen, som er tidligere badmintonspiller, satt igjen med. Nå åpner Stine Jørgensen opp om dette i spillerforeningens podkast «Spiller mot spiller».

Historien starter i 10. svangerskapsuke, når Stine Jørgensen velger å fortelle sin daværende klubb, Odense Håndball, at hun er gravid. Dette gjør hun mest av alt for å forberede dem og gi dem de beste forutsetningene å jobbe fra, fortalte hun i Aften Showet torsdag kveld.

Etter det ble de enige om at etter den 12. svangerskapsuken kunne klubben kunngjøre graviditeten. Men på en håndballtur til utlandet begynte avtalen å glippe, og klubben ville fortelle det til resten av laget. Men ifølge Stine Jørgensen er ikke dette en del av avtalen.

De når den 12. svangerskapsuken, men mottar dessverre den tragiske meldingen om at det ikke er hjertelyd.

Et budskap som veldig raskt når offentligheten uten at verken Stine Jørgensen eller Jan Ø. Jørgensen blir informert.

– Jeg ringte klubben først, før de varslet at noe var galt. Etterpå ringte jeg mamma og pappa, Jan ringte foreldrene sine, og så kjørte vi hjem fra sykehuset. Før jeg kom hjem til leiligheten i Odense, begynte jeg å få meldinger fra folk som skrev at de syntes synd på oss. Selv om jeg ikke engang hadde fortalt dem at jeg var gravid, sier Stine Jørgensen til DR.

Midt i sorgen måtte paret plutselig forholde seg til spørsmål og meldinger fra omverdenen.

Fikk store konsekvenser

Stine Jørgensen dro på jakt etter en ny klubb, men det viste seg at nyheten om den mislykkede graviditeten også hadde nådd utover landets grenser.

– Vi ville til utlandet. Jeg var ikke på et veldig bra sted og trengte å komme vekk fra Danmark, og vi ønsket å eventyr. Men da vi dro til utlandet, møtte vi også en klubb som sa på det første møtet med dem: «Hvis du blir gravid i denne perioden med oss, vil vi rive opp kontrakten din». Og det sies som om det er det mest normale å si, sier Stine Jørgensen i Aften Showet.

En veldig forbløffende og direkte melding.

Stine Jørgensen håper at hun med sin historie kan være med å sette fokus på svangerskap og ønsket om en familie som toppidrettsutøver.

For selv om du er profesjonell idrettsutøver, har du akkurat de samme rettighetene som alle andre som blir gravide hjemme.

Etter at Stine Jørgensen forlot Odense Håndball har det kommet en ny ledelse, og klubbens nye sportsdirektør Trine Olsen har uttalt til Aftenshowet at hun er overbevist om at svangerskap kan styrke spillernes mentalitet.

Heldigvis satte verken håndballklubber eller den ufrivillige aborten en stopper for drømmen om å stifte familie for paret. Tilbake i mai 2021 kunne Stine Jørgensen og Jan Ø. Jørgensen endelig utvide familien med tvillingene Hugo og Lulu.

I dag spiller Stine Jørgensen for håndballklubben København Håndball, hvor hun gjør det bra.