Legendarisk fotballspiller død

01/03/2023 13:17

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fotballspilleren har mistet livet.

Den legendariske franske spissen Just Fontaine er død, 89 år gammel.

Fontaine har rekorden for flest mål scoret i et enkelt VM etter å ha scoret 13 mål i VM i 1958. Han scoret 30 mål på 21 kamper mellom 1953 og 1960 for Les Bleus før karrieren tok slutt på grunn av skade.

I løpet av sin klubbkarriere spilte Fontaine for USM Casablanca, Nice og Stade Reims. Han vant den franske førstedivisjonen fire ganger, samt Coupe de France og den franske supercupen.

Han ble tvunget til å trekke seg bare 28 år gammel etter å ha brukket beinet to ganger i rask rekkefølge. Men til tross for at han bare har spilt i ett enkelt VM, er han fortsatt nummer fire på listen over tidenes toppscorere i konkurransen, bak Tysklands Miroslav Klose (16), Brasils Ronaldo (15) og Tysklands Gerd Muller (14).

Etter å ha pensjonert seg i 1962, grunnla han National Union of Professional Football players før han byttet til ledelse.

Han tok ansvar for det franske laget i 1967 før han trente Luchon, Paris Saint-Germain, Toulouse og Marokkos landslag, som han ledet til tredjeplass i Afrikamesterskapet i 1980. Det skriver Speilet.

Fontaine ble født av en spansk mor i Marrakech, som var en del av Fransk Marokko i 1933. Etter å ha startet sin karriere i Marokko med Casablanca, flyttet han til Frankrike for å fortsette sin karriere.

Fontaine scoret hele 13 mål under VM 1958 i Sverige gjennom hele turneringen, og det tallet har aldri blitt toppet siden.

I 2004 ble Fontaine kåret til «en av de 100 største nålevende fotballspillerne» av Pele, som var en stor beundrer av Fontaines talent, etter å ha sett ham under VM 1958 i Sverige.

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.